– Marco gjør en utrolig jobb, hvis du spør meg

Pep Lijnders skryter av Fulham-sjefen, som var nære en skikkelig skalp på Anfield i desember.

I kveld venter den første semifinalen i ligacupen for Liverpool, som får besøk av Marcos Silvas Fulham-lag. Portugiseren var på besøk hos de røde så sent som i desember, og da holdt det på å gå skikkelig galt for hjemmelaget.

Liverpool ledet to ganger mot London-klubben, men de slo tilbake hver gang. I det 80. minutt gikk de også opp i ledelsen, før Wataru Endo og Trent Alexander-Arnold snudde kampen helt på tampen.

Den kampen husker Pep Lijnders veldig godt, som hyllet Silva før dagens kamp.

– Fulham har en veldig tydelig spillestid og en god offensiv idé. De er flinke til å bygge opp spillet sitt, med konstante posisjonsbytter. Jimenez er også tilbake på sitt gamle nivå, og har blitt et bra oppspillspunkt for dem fremover. Hvis du lar dette laget spillet, vil de skape store problemer. Vi så hva de gjorde mot West Ham (5-0) og Nottingham Forest (5-0), og nå vant de også mot Arsenal, startet Liverpools assistenttrener.

VET HVA SOM VENTER: Pep Lijnders har blitt svært imponert over Fulhams spill denne sesongen.

VET HVA SOM VENTER: Pep Lijnders har blitt svært imponert over Fulhams spill denne sesongen.

Møter gamle kjente

Mange forventet at London-laget måtte kjempe i bunnstriden denne sesongen etter salget av storscorer Aleksandar Mitrovic. Det har ikke skjedd, og utenom en ligacupsemifinale mot Liverpool, ligger også laget svært komfortabel på midten av Premier League-tabellen.

– De gjør alt det enkle veldig, veldig bra. Marco gjør en utrolig jobb, hvis du spør meg. De har også gode spillere, slik som Andreas Pereira. Han spilte under meg da han var ni år på PSV, så det er utrolig å kunne spille mot ham nå. Der er et mye kreativitet, og han er flink å linke opp med Jimenez.

Det vil etter alle solemerker også være en Liverpool-kjenning ute på Fulhams høyrekant i aften. Harry Wilson, som var en mega-talent på Merseyside, har imponert i den hvite drakten siden han ble solgt fra nettopp Liverpool i 2021.

AKADEMI-SPILLER: Harry Wilson spilte bare to seniorkamper for Liverpool, men mange husker waliseren som er stort talent på Merseyside.

AKADEMI-SPILLER: Harry Wilson spilte bare to seniorkamper for Liverpool, men mange husker waliseren som er stort talent på Merseyside.

– Han kjenner vi selvfølgelig veldig godt. Det er en målfarlig spiller som kan skyte fra hele banen. Han har også en flott personlighet, og vi liker ham veldig godt. Det er mye kvalitet i det laget, så for vår del handler det om å være presise i presset, forsvare oss godt, være agressive og ha den offensive strukturen på plass, fortsatte Lijnders.

Det er kanskje en litt undersnakket kampen som spilles i kveld, med alt annet som har skjedd den siste tiden. Men det er tross alt en semifinale, og i potten er det en ny tur til Wembley.

– Alle ønsker å spille på de mest ikoniske stadionene i verden, og Wembley er en av dem. Det er mye historie, og vi har vært der et par ganger allerede. Jeg tror laget vårt har sulten som trengs, men vi må også respektere Fulham, avsluttet nederlenderen.

Liverpool - Fulham sparkes i gang kl. 21.00 i kveld, og sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay.

Trent kan ha spilt en halvtime med skaden i kneet

Trent kan ha spilt en halvtime med skaden i kneet

Liverpool håper at Trent Alexander-Arnold er tilbake om tre uker.

Lijnders fikk spørsmål om overgangsvinduet – og det virker som klubben stoler på de spillerne de har

Lijnders fikk spørsmål om overgangsvinduet – og det virker som klubben stoler på de spillerne de har

Det er gode dager for Liverpools akademi.