Nominert igjen, men heller ikke denne gangen gikk det veien for Jürgen Klopp

Det begynner å bli veldig lenge siden Liverpool-treneren vant «Månedens manager»-prisen i Premier League.

«Månedens manager»-prisen er naturligvis ikke så veldig viktig, men det er alltid hyggelig når vår egen trener får prisen for et meget god måned. Det skjedde ikke denne gangen heller.

Det er spesielt og litt ironisk at tyskeren ikke har vunnet en av dem enda, selv om de røde for øyeblikket topper Premier League-tabellen.

Ange Postecoglou vant de tre første (august, september, oktober), før Erik ten Hag, som er en av favorittene til å få fyken i skrivende stund, overraskende nok vant i november. Fredag ettermiddag ble Unai Emery bekreftet som den beste manageren i desember, foran nominerte Klopp.

Spanjolen hadde selvfølgelig en god måned også, med seiere mot Manchester City og Arsenal blant annet, men det ble også tap på Old Trafford etter en snuoperasjon fra 0-2 til 3-2 fra de røde djevlene. Det ble også poengtap mot Sheffield United og Bournemouth.

Liverpool tok likevel 14 av 18 poeng, med bare Manchester United (0-0) og Arsenal (1-1) som som ikke endte i seiere, men det var ikke godt nok. Det begynner også å nærme seg tre (!) år siden tyskeren vant prisen sist.

Mai 2021

Vi må faktisk helt tilbake til slutten av 2020/21-sesongen for å finne Klopps siste månedens manager-seier. Da vant Liverpool fem av fem kamper, med Alissons sene scoring på The Hawthorns som det beste minnet.

Siden har Liverpool-treneren unngått førsteplassen, selv etter ligaledelse nå og 92-poengssesongen i 2021/22. Han har vunnet én siden januar 2020, en måned som nå er fire år siden.

Det er heller tvilsomt at tyskeren bryr seg spesielt om prisen, og det er nok supporterne helt enig i, men det er spesielt uansett.

Å lede Premier League er uansett viktigst, så får Klopp heller får sin anerkjennelse når sesongen er over. Det fortjener han, for ingen har vært bedre enn de røde så langt denne sesongen.

Paul Glatzel ser ut til å forlate Liverpool etter 13 år i klubben.

Ung spiss på vei til Swindon

22-åringen kommer til å forlate Liverpool permanent denne måneden.

Scoret månedens mål i Premier League

Scoret månedens mål i Premier League

Alexis Mac Allisters 2-1-mål mot Fulham 3. desember har blitt kåret til månedens mål i Premier League for desember.