Klopp er usikker på om Arsenal-kampen er tida for å rotere

Tyskeren vil beholde rytmen i laget, og kanskje blir det heller noen flere endringer mot Fulham.

– Jeg har ikke nøyaktige tall, men jeg mener vi roterte mye på laget i den første halvdelen av sesongen. Jeg tror ikke vi var spesielt dristig i valgene våre, for vi mener alle guttene kunne bidra, uttalte Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse.

– Det var ikke én kamp hvor vi tenkte «Åh, glem det, hvem bryr seg hvordan vi spiller?». Det skjer aldri. Jeg tror det er hovedgrunnen til at innhoppene våre har hatt så stor innvirkning så langt, fordi det er enormt viktig med bidrag fra benken også.

I flere av de seneste kampene har det kommer spillere på fra benkeplassen, som har vært med på å skifte vekta i Liverpools favør.

– Det får du bare hvis alle har rytme. Hvis du sender innpå en spiller som ikke har spilt noe særlig de siste ukene, er det sjelden at de viser seg fra sin beste side. Derfor tror jeg at vi har gjort det bra så langt.

Ikke sikkert at det blir så mye rotasjon

Begge de nasjonale cupene endte i fjerde runde i 2022/23. De to neste kampene betyr mye i den sammenheng.

– Jeg er ikke sikker på om Arsenal-kampen er tiden for å rotere. Vi har ikke en veldig stor tropp tilgjengelig heller. Vi kan selvfølgelig sette opp et lag, og det blir godt også. Det er planen. Vi har seks dager mellom kampene, 1. og 7. Det er lenge, så det er ikke et stort behov for å rotere.

Liverpool slo Newcastle i en energisk oppvisning 1. nyttårsdag. Arsenal venter i tredje runde søndag, før Fulham 10. januar i ligacup-semifinale.

RULLERTE MED FLERE UNGE: Den gang Shrewsbury Town var tredje runder-motstander fikk vi se blant annet Kaide Gordon, Max Woltman og Tyler Morton.

RULLERTE MED FLERE UNGE: Den gang Shrewsbury Town var tredje runder-motstander fikk vi se blant annet Kaide Gordon, Max Woltman og Tyler Morton.

– Du kan selvfølgelig snu det og si at vi har en kamp igjen tre dager senere, men vi kan tenke på det når den andre er over. Det er vår vanlige strategi. Begge kampene har uansett lik betydning, for vi vil til Carabao Cup-finalen og ta oss videre i FA-cupen.

Tøffere trekning

Maratonsesongen 2021/22 endte med tre cupfinaler og et ligasølv. To pokaler ble løftet. Den gang var Klopp hjulpet av en behageligere trekning, som selvsagt forenkler rotasjon.

I FA-cupen hadde de Shrewsbury Town (tredje runde), Cardiff City (fjerde), Norwich City (femte) og Nottingham Forest (kvartfinale), før det naturlig tok seg til mot Manchester City (semifinale) og Chelsea (finale).

Ligacupen bydde på Norwich City (tredje runde), Preston North End (fjerde), Leicester City (kvartfinale), før Arsenal (semifinale) og Chelsea (finale) kom.

Denne sesongen er det sjette gang på ni Klopp-sesonger at det er Premier League-motstand i tredje runde. Et titteljagende Arsenal krever noe helt annet enn Shrewsbury fra League One.

– Det er selvfølgelig en veldig vanskelig trekning, en av de verste du kan få, men vi hadde en god kamp mot de her, så la oss håpe på en god forestilling nå også.

Arsenal - Liverpool ser på TV3+/Viaplay, søndag, med avspark 17:30.

Fulham sparte stjernene til semifinalen mot Liverpool

Fulham sparte stjernene til semifinalen mot Liverpool

Marco Silvas lag avanserte i FA-cupen, samtidig som de hadde et øye på ligacupen.

Oppsiktsvekkende treningsbilder fra Kostas Tsimikas

Oppsiktsvekkende treningsbilder fra Kostas Tsimikas

«The Greek Scouser» ser ut til å være sjokkerende langt foran skjema.