Trent har nå fått fasiten fra artisten selv – men det spørs om han er enig likevel

At Trent Alexander-Arnold har konkurranseinstinkt vet vi alt om.

Denne uken ble Trent Alexander-Arnold gitt troféet som viser at han er stemt som månedens spiller i desember av supporterne.

I den anledning var PFA og mediateamet på Merseyside for å gi Alexander-Arnold troféet, og fikk et kort intervju med ham. Han ser tilbake på en god desembermåned for Liverpool.

– Det har vært en god måned, en god måned for laget. Desember er en av de viktigste månedene av sesongen. Dersom du har momentum i desember så har du en god mulighet til å gå inn i det nye året i en god posisjon, og det har vi gjort, sier han om sin egen form i den måneden.

– At du blir kalt «seniorspiller» eller mer erfaren spiller er bare en annen måte å si at jeg blir eldre på. Jeg er ikke lenger en ung spiller, og har ikke sett på meg selv som en ung spiller på en stund. Jeg liker å se på meg selv som en med rutine i spillet, og som fortsatt har den lysten og viljen til å lære. Samtidig har jeg et ansvar for å prestere, og det legger jeg på meg selv for å prestere hver uke.

Rollen som visekaptein

Før denne sesongen forlot Jordan Henderson og James Milner klubben, og rollene som kaptein og visekaptein måtte fylles. Alexander-Arnold ble ny visekaptein.

– Med rollen som visekaptein og med lederskap og andre roller så har du litt mer fokus på at du må prestere og lede med eksempel, sier han.

Selv om Liverpool topper tabellen, vil han ikke sammenligne denne sesongen helt med de tidligere sesongene der Liverpool har kjempet om ligatittel og de andre store troféene.

– Det er ikke helt det samme, men ingen sesong er helt lik. Det vi har bygget så langt er et solid fundament, og vi har fortsatt rom for forbedring, holde det gående og bli bedre. Det viser vi med prestasjonene våre. De siste kampene vi har spilt har vært veldig bra, som lag har vi kommet oss gjennom og vi må holde det momentumet gående.

Denne sesongen har eksperimentet med rollen hans fortsatt, der han trekker mye inn i midtbanen. Han fikk spesielt spørsmål om 0-0-kampen mot Manchester United, der han flere ganger var den Liverpool-spilleren som var lengst fremme i angrep.

– Jeg liker det veldig godt. Jeg må være involvert med ballen for å kunne påvirke kampene. United-kampen er et eksempel, der de er et lag som mannsmarkerer, så jeg så bare hvor langt jeg kunne dra det og hvor rommene kunne være. Enten det er med langpasninger, bryte gjennom ledd eller dra spillere ut av posisjon.

«Mood» eller «groove»?

Det avsluttes lettbeint, der Trent får en del raske spørsmål kastet mot seg – blant annet om hva som var den siste filmen han så.

Det var Saltburn, som er en film som ligger på Amazon Prime som har fått mye oppmerksomhet de siste månedene. Etter den filmen har sangen «Murder on the Dancefloor» av Sophie Ellis-Bextor igjen blitt en hit, selv om den kom ut i 2001, da Alexander-Arnold var tre år gammel.

Han blir bedt om å fullføre teksten «It’s murder on the Dance Floor...»

Trent tror ikke på at det er et av spørsmålene… Før han ikke klarer å bestemme seg for om teksten er «you'd better not kill the groove» eller «mood». Han nekter å la det ligge, og påstår at Sophie Ellis-Bextor også synger «mood».

Dersom en har lest teksten, vet en nok at han tar feil, og nå har han også fått svar av Ellis-Bextor.

– Flott synging Trent Alexander-Arnold. (Du kan synge mood, men det er faktisk groove), skriver hun på Twitter/X.

Alexander-Arnold er for tiden ute med en kneskade, men kan være aktuell til semifinalen mot Fulham i ligacupen på onsdag, ifølge Jürgen Klopp.

Bournemouth - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay. Den kampen blir uten Alexander-Arnold, men med Conor Bradley på høyreback.

Fikk aldri gjennombruddet i Liverpool – men nå er han «blant de beste» i Premier League

Fikk aldri gjennombruddet i Liverpool – men nå er han «blant de beste» i Premier League

Dominic Solanke slo aldri gjennom i Liverpool, men skrev historie i Bournemouth i desember.

Innsikt 21.jan 12:08
– Har ventet og ventet på at Conor Bradley skal bli frisk

– Har ventet og ventet på at Conor Bradley skal bli frisk

Conor Bradley kommer til å få Premier League-debuten sin i dag.