Van Dijk er usikker på egen fremtid etter nyheten om Klopps avgang

Kapteinen sier at klubben har en stor jobb foran seg, og han vet ikke hvilken retning det vil ta.

Det vil bli en ny sommer med fokus på viktige lederroller i Liverpool.

Sist sommer var det flere seniorprofiler som meldte sin avgang, og til slutt ble Virgil van Dijk og Trent Alexander-Arnold oppnevnt til kaptein og visekaptein. 

I Liverpools kapteinsgruppe finner vi, i tillegg til Van Dijk og Trent, Andy Robertson, Alisson Becker og Mohamed Salah.

Nå skal klubbens to viktigste roller fylles på nytt. Hovedtrener og sportsdirektør. Hva vil skje nå, er det overhengende spørsmålet?

Van Dijk spent på neste steg

Ifølge Paul Joyce i The Times vedkjenner kaptein Van Dijk at han ikke vet om han vil bli del av et Liverpool etter Jürgen Klopp, og at han er veldig spent på å se hvordan klubben vil forsøke å bevege seg videre fremover.

– Det er et stort spørsmål, svarte han på om han så for seg å være del av den neste eraen.

– Vel, jeg vet ikke.

Nederlenderen legger heller ikke skjul på at karer som Pepijn Lijnders, Peter Krawietz og Vitor Matos blir vanskelige å erstatte.

– Klubben har en stor jobb foran seg. Det vet alle. Å bytte ut trener og ikke bare treneren, men også staben, og det er så mange ting som skal endres. Så klubben har en stor jobb foran seg og jeg er veldig spent på hvilken retning det vil ta. Men når det blir annonsert får vi se hvordan situasjonen er. Jeg kan ikke si så mye om det.

Primært er det to måter å lese svarene til stopperkjempen på. Det ene er at han er usikker på om et nytt regime vil ønske å ha han med på sikt, med tanke på at han blir 33 til sommeren. Alder og kontrakter er noe Fenway Sports Group alltid har vektlagt.

Den andre er at han personlig vil vurdere noe annet. Jürgen Klopp har et nært og tett bånd med sin kaptein. 32-åringen har heller aldri vært så lenge i en klubb som Liverpool. Timingen er sånn sett passende.

Hans tidligere seniorkarriere inneholder Groningen (2011-2013), Celtic (2013-2015), Southampton (2015-2018). 

Uavklart kontraktsituasjonen

Tre av spillerne fra kapteinsteamet har også en interessant kontraktsituasjon. Det gjelder Van Dijk, Alexander-Arnold og toppscorer Salah.

Trioen er alle i gruppa som har 18 måneder igjen av sine kontrakter. En avtaleperiode som kan være litt småkinkig i forhandlinger.

HVA SKJER MED KONTRAKTENE: Virgil van Dijk blir 33 i juli, Mohamed Salah er litt yngre med 32 til juni.

HVA SKJER MED KONTRAKTENE: Virgil van Dijk blir 33 i juli, Mohamed Salah er litt yngre med 32 til juni.

Sam Wallace i The Telegraph skrev dette om saken i helga: 

«Klopp vil ikke være der til å ta disse avgjørelsene, og heller ikke hans erfarne stab. Borte er også Jörg Schmadtke, et stabilt, om enn uvanlig, valg som sportsdirektør på kort sikt. I løpet av de neste seks månedene, må Liverpools eiere Fenway Sports Group utnevne en sportsdirektør og en trener, og med den nye strukturen på plass må de definere skjebnen til sine tre mest berømte spillere.

Ingen har sagt at det er lett å være eier.»

«Utfordringene etter Klopp er enorme for FSG, selv om dette ikke er deres første rodeo. I det minste har dette eierskapet gjort seg fortjent til suksessen, og arrene, til å tro at de kan gjøre det igjen.»

Som James Pearce i The Athletic analyserer: 

«Spillerne vil ha klarhet i hvilken retning klubben skal gå. De vil vite hvem den nye sjefen er og hvilken rolle de skal spille fremover. De vil også ønske å bli overbevist om at klubbens ambisjoner fortsatt samsvarer med deres egne.»

«FA-cupen vil ikke definere Klopps tid i Liverpool, men den kan bringe det hele til en strålende slutt den 25. mai»

Dette skriver avisene:«FA-cupen vil ikke definere Klopps tid i Liverpool, men den kan bringe det hele til en strålende slutt den 25. mai»

Liverpool tok seg videre til FA-cupens femte runde etter en 5-2-seier over Norwich, hvor Liverpools supportere gikk imot Klopps ønsker fra første minutt. Dette skriver avisene.

Innsikt 29.jan 13:00
– Jeg elsker å se på Van Dijk. Hadde jeg vært like rask som han hadde jeg vært best i verden, men det var jeg ikke

– Jeg elsker å se på Van Dijk. Hadde jeg vært like rask som han hadde jeg vært best i verden, men det var jeg ikke

Sami Hyypiä tror han ville slitt med å takle dagens fotball, men mener Liverpool har den komplette midtstopperen.