– Vi må gjøre noe helt spesielt for å slå dem

Bournemouth-sjef Andoni Iraola har holdt sin pressekonferanse.

Liverpool har allerede møtt Bournemouth to ganger denne sesongen. I august og i november. Det ble 3-1 på Anfield i Premier League, og 2-1 til de røde på Vitality Stadium i ligacupen.

– Jeg er ganske fornøyd med de to kampene vi har spilt mot Liverpool, og spesielt den andre i Carabao Cup, men likevel har vi ikke klart å få med oss et resultat mot dem. De er på toppen av tabellen, og er det mest formsterke laget i Premier League. De har kun tapt én kamp hele sesongen, og da avsluttet de med ni spillere på banen, sier manager Andoni Iraola på pressekonferansen før kampen.

– Dersom vi ønsker å slå dem, så er det ikke nok å bare være på vårt nivå. Vi må gjøre noe skikkelig bra. Vi må være på vårt beste, være kliniske i angrep, og kan ikke gjøre noen feil. Det vil kreve mye å slå denne typen lag. Vi ønsker å gi oss selv sjanser til å score, og begrense dem. Det vil ikke bli lett, for de har spillere på høyeste nivå. Men spiller vi slik vi gjorde i november og desember, så har vi en sjanse, sier han.

Har vært i strålende form

«The Cherries» har klatret langt bort fra nedrykksstriden, og er nå nummer 12 i Premier League. Faktisk er det bare Liverpool som gjør det bedre på formtabellen i Premier League.

Bournemouth har kun tapt én av sine ni siste kamper i alle turneringer, og det var mot Tottenham på nyttårsaften i deres siste ligakamp. En kamp de tapte 3-1, men hadde all verdens sjanser til å ta poeng i.

Iraola fikk spørsmål om vinterpausen kom til riktig.

– Det er vanskelig å svare på, for det er sant at vi trengte noen dager fri eller noe hvile, både fysisk og psykisk. Men det er sant at laget spilte bra, og at vi var i god form. Vi fikk gode resultat, og har brukt denne lille pausen til å lade batteriene. Vi har litt mer energi nå, men det vil være likt for alle lag.

– Det er vanlig for oss å være «underdogs» i en kamp som denne. Vi møter et topplag, og statistikken deres er utrolig. De er veldig gode offensivt, defensivt og overalt. Men vi har vist denne sesongen at, dersom vi har dagen, og ikke gjør noen feil og er fokusert og gjør gode ting, så har vi en mulighet. Vi tar ingenting for gitt, og vet at dersom vi ønsker å ha en sjanse så må vi være veldig gode.

Liverpool har ti spillere borte på grunn av skader og mesterskap. Også Bournemouth er uten noen spillere. Dango Outtara (Burkina Faso) og Antoine Semenyo (Ghana) er i Afrikamesterskapet. Milos Kerkez er ute med ankelskade, Tyler Adams ute med en lårskade, og Marcos Senesi er suspendert. Hamed Traore har forlatt klubben og blitt lånt ut til Napoli i januarvinduet
.
En som kan bli klar er Lloyd Kelly, som har vært ute i noen uker med en strekk i låret.

IMPONERER: Andoni Iraola og Bournemouth har imponert stort de siste månedene.

IMPONERER: Andoni Iraola og Bournemouth har imponert stort de siste månedene.

Fikk ros av Klopp

En som er veldig imponert, er Jürgen Klopp.

– Iraola hadde en vanskelig start i Bournemouth. Jeg visste ikke mye om ham, men nå har de snudd resultatene. Han har vist at han er en god trener. De spiller fin fotball, bruker Dom Solanke på en veldig bra måte. De forsvarer seg kompakt og godt. Det blir en vanskelig kamp, sa Klopp på sin pressekonferanse på fredag.

Det fikk Iraola med seg.

– Hva kan jeg si om Jürgen? Han er en topp trener, og de gjør det veldig bra denne sesongen. DE har vært den type lag du ser for deg når du skal møte Liverpool. Et lag som presser deg og som du ikke får hvile mot. De er veldig gode på kontringer, og når de har etablerte angrep. De har ulike alternativer, og bruker ulike strukturer, med spillere både på innsiden og utsiden.

– Det er mye vi må forberede oss på når vi møter dem, og jeg håper at vi er klare.

Bournemouth - Liverpool spilles søndag kl. 17.30 og vises på V Sport PL og Viaplay.

Nå er overgangsvinduet stengt - her er spillerne som byttet klubb i januar

Premier League-klubbenes bekreftede overgangerNå er overgangsvinduet stengt - her er spillerne som byttet klubb i januar

Se oversikt over de bekreftede overgangene i Premier League i januar 2023.

Innsikt 13.jan 23:32
– Det er ikke min jobb å ansette sportsdirektør her

Klopp:– Det er ikke min jobb å ansette sportsdirektør her

Det er spekulasjoner rundt Jörg Schmadtkes fremtid – men det er ikke noe Jürgen Klopp vil eller kan svare på.