Bournemouths unge midtbanestjerne måtte fly til treningene

Fotballen ble tøff i midten av tenårene for den lenge Liverpool-linkede midtbanespilleren.

Liverpools midtbanerevolusjon sommeren 2023 så ut til å kanskje kunne involvere en ung mann fra Bristol City. 

Speidet av Liverpool

Alex Scott ble kåret til årets unge spiller i Championship for 2022/23. Både West Ham og Wolves snuste på tenåringen fra Guernsey, og Liverpools rekrutteringssjef Dave Fallows og speider Barry Hunter skal ha fulgt med på Scott da England U20 møtte Tyskland U20 i mars i fjor.

Under landslagsoppholdet pådro Scott seg en leddbåndskade som kanskje satt en demper på interessen fra Liverpool, men Scott var kanskje alltid ment å ende opp i Bournemouth for å få sin revansje.

I sommer handlet Bournemouth. De betalte 25 millioner pund for Scott, som har rukket å bli 20 år. Scott har fått mye av Premier League-sesongen ødelagt av skader, og spilte blant annet ikke kampen på Anfield i august. Han var dog i startoppstillingen til ligacup-kampen mot Liverpool på Vitality Stadium i november, og hadde en målgivende pasning i kampen de rødkledde til slutt vant 2-1.

På nyttårsaften møttes Bournemouth og Tottenham. Der scoret Scott sitt første Premier League-mål i 3-1-tapet for Spurs. At han skulle spille på toppnivå i England hadde han neppe trodd som 14-åring.

TAR NIVÅET: Førstelagsfotball med Bournemouth virker å passe Alex Scott godt. Her i aksjon med Curtis Jones i november.

TAR NIVÅET: Førstelagsfotball med Bournemouth virker å passe Alex Scott godt. Her i aksjon med Curtis Jones i november.

Fløy til trening

Scott ble først oppdaget av Southampton, da speidere var på plass på en fotballskole en sommer på kanaløya Guernsey, hvor han er fra. Southampton ville ha han på sitt akademi, så hver fredag måtte han dra tidlig fra skolen for å fly til Southampton for treninger og kamper.

Slik pendlet han hver helg i fem år, men jo eldre han ble, jo større ble forpliktelsene og jo oftere måtte han fly over kanalen til den engelske sørkysten. Han mistrivdes med hotellivet, at han mistet sitt sosiale liv i hjembyen, og fotballen ble en negativ opplevelse.

Da han mistet plassen sin i Southampton, var han ikke overrasket. I stedet var det en annen klubb på sørkysten som plukket han opp.

Bournemouth er nemlig ikke en fremmed plass. De plukket han opp etter at Southampton lot han gå, men ble frigitt derfra ett år senere, som 14-åring. Da trodde han karrieren var over før den hadde kommet ordentlig i gang.

– Jeg trodde jeg hadde mistet muligheten til å bli profesjonell etter at jeg dro fra Bournemouth. Det var tankegangen min, forteller han i et intervju med The Telegraph denne uken.

Fant seg selv i Bristol

Han reiste tilbake til Guernsey og måtte finne seg selv som spiller igjen, noe han klarte da han følte han representerte øya si som Guernsey FC-spiller. At han hevdet seg på seniornivå der, førte kjapt til prøvespill med Bristol City, som skyndte seg å signere han da de fikk nyss om at Bournemouth var interessert igjen.

Potensialet fikk han virkelig vist frem da Bristol City møtte Manchester City i FA-cupen i februar i fjor. Han byttet trøye med Jack Grealish etter kampen, og fikk kallenavnet Guernsey Grealish som hang ved han resten av sesongen. Det ble mer og mer støy rundt ham, med lag som Liverpool og West Ham som fulgte med, og da sommeren kom var han klar for å dra videre.

Bournemouth var på banen igjen og Scott ønsket overgangen – men han pådro seg en kneskade som satt han ut av spill i 12 uker. Overgangen holdt på å ryke, men Bournemouth lot seg ikke skremme. Scott gikk glipp av starten av sesongen, men fikk muligheten til å sitte på tribunen og analysere spillet og hva Iraola ønsket fra spillerne sine.

– Da jeg kom på treningsfeltet og spilte kamper og sånn så klikket alt, naturlig. Du følger med på lagkameratene dine og ser hvordan de spiller – hvilken fot de bruker, hvilke pasninger de går for, hvem som dribler og hvem som slår tidlige innlegg, fortalte han om fordelene ved å sitte på tribunen og følge laget.

Dermed kunne han gå relativt sømløst inn i laget, og markerte seg umiddelbart på midtbanen med modenhet og disiplin.

– Har ingen hast med å få på plass en ny sekser

– Har ingen hast med å få på plass en ny sekser

Liverpool har et meget stille januarvindu, og det kommer neppe til å endre seg i tiden fremover, ifølge James Pearce.

Endo-redusering ikke nok da Japan gikk på overraskende tap

Endo-redusering ikke nok da Japan gikk på overraskende tap

Etter elleve strake seiere ble Endo og co satt på plass av Irak.