Brentford må trolig selge stjernespissen til sommeren. Bør Liverpool bli med i kampen?

Brentford gjør seg klare til å selge Ivan Toney, og spørsmålet er om hans favorittklubb Liverpool bør melde sin interesse.

Allerede før han var tilbake fra sin åtte måneder lange utestengelse for brudd på betting-reglene, begynte ryktene om Ivan Toneys fremtid i Brentford å svirre. Brentford kom seg gjennom januarvinduet uten å selge sin storscorer, men manager Thomas Frank erkjenner nå at han ikke regner med å ha 27-åringen i troppen neste år. 

– Det virker ganske klart at Ivan Toney kommer til å bli solgt i sommer, sa Frank i et møte med danske medier ifølge The Times

– Det kan koste dyrt å selge sin beste spiller, men til sommeren vil han bare ha ett år igjen av kontrakten, sa Frank. 

Manageren la til at ingen klubber la inn bud på Toney i januar, men det skal likevel være nok av interessenter. 

– Vi mottok ingen bud, men det vil overraske meg om det ikke er mange klubber som vil melde sin interesse. 

Liverpool-supporter

Toney har scoret 34 mål på 69 Premier League-kamper for Brentford - en imponerende fangst for klubben som rykket opp til øverste nivå sommeren 2021. 20 mål på 33 kamper forrige sesong førte til at klubber ble interessert. Så kom betting-dommen, og Toney måtte vente på sin overgang. 

Brentford har verdsatt spilleren til 70 millioner pund, og det er Arsenal som nevnes hyppigst i forbindelse med spissen. Men tidligere har han røpt at han alltid har vært Liverpool-supporter, og at han ikke hadde nølt med å takke nei til en overgang til de røde. 

Om Liverpool har hatt en konkret interesse i Toney vet vi ikke, men han har blitt nevnt som en aktuell spiller i flere år. Første gang han ble nevnt i våre spalter på liverpool.no var etter opprykket til Brentford i 2021. Darwin Nunez ble også nevnt i den artikkelen, og han endte opp med å melde overgang til Anfield året etter. I mellomtiden hadde klubben også hentet Luis Diaz. 

The Athletic skriver at Liverpool er en outsider i kampen om Toney, men at det ikke er helt utenkelig med en overgang - spesielt ettersom Jürgen Klopp forlater klubben i sommer, og en ny manager kan være mer interessert i en type som Toney. 

«Han har en annen spillestil og er mer et oppspillspunkt enn angrepsspillerne Liverpool har i dag, men han er ikke like fleksibel som Nunez, Jota og Gakpo, som også kan bekle kantrollene i angrepet», skriver de. 

– Blant de beste

Manager Frank har aldri lagt skjul på hva han mener om Toneys kvaliteter, og han er klar på at spissen er verdt det Brentford krever for ham. 

– Jeg tror ikke det er mange spisser i verden som er bedre enn ham for øyeblikket. Han er en spiss med mange gode egenskaper, og han er i sin beste alder. Som trener vil jeg helst beholde Toney, men det kunne også vært spennende å se ham i et topplag. 

Brentford har slitt uten Toney denne sesongen, og «The Bees» har rotet seg inn i nedrykksstriden. Om ni dager kommer Liverpool på besøk til Gtech Community Stadium, og da er Toney i motstanderens lagoppstilling. Det byr på en ekstra utfordring.

Gomez var ikke å se da Liverpool trente i snøværet

Treningsbilder: Gomez var ikke å se da Liverpool trente i snøværet

Se treningsbildene fra AXA Training Centre.

Nyheter Tor. 08.02. 19:29
Thiago løftet Liverpool til nye høyder. På sitt beste var han den beste

«Dessverre skal det vise seg at det ikke går an å unngå å jinxe 32-åringen»

Liverpool under Jürgen Klopp var aldri bedre enn våren 2022, da Thiago Alcantara løftet laget til nye høyder.

Kommentar Tor. 08.02. 17:26