Dette er Liverpool på jakt etter i søken etter en ny sportsdirektør

Chelsea og Manchester United har funnet sine folk til jobben. Når får vi en oppdatering fra Anfield?

Det har kommet overraskende få nyheter om Liverpools jakt på en ny sportsdirektør, men det jobbes nok hardt på bakrommet for å få den riktige personen på plass.

Jörg Schmadtke, som hadde ansvaret for spillerrekruttering hos de røde før denne sesongen, var ferdig i sin stilling etter januarvinduet. Han tok over jobben til Julian Ward, som trakk seg få måneder inn i jobben. Nå er Liverpool på jakt etter en langsiktig løsning, slik som Michael Edwards var fra 2016 til 2022 (andre roller før det).

«Sportsdirektørens rolle er å beskytte klubbens langsiktige strategi, slik at manageren kan fokusere mer på hva som skjer kortsiktig. Rollen handler ikke bare om rekruttering, men også for å forbedre bemanningen», skriver The Athletic.

Nettstedet bruker den fysiske treneren Andreas Kornmayer og ernæringsfysiologen Mona Nemmer som eksempler. I motsetning til Klopp og hans trenerstab, har de to ikke bekreftet sin avgang fra klubben. Duoen har et langsiktig ansvar i hvert sitt departement.

«Enhver sportsdirektør blir imidlertid bedømt ut fra spillerhandel. Liverpool var blant annet en av de første klubbene som omfavnet statistikk. Etter Klopp-æraen er over vil den nye sportsdirektøren også få ansvaret med å ansette hans erstatter».

Må på plass snart

Mike Gordon, som har fått ansvaret med å få tak i Liverpools neste sportsdirektør, bør få en person i stillingen så fort som mulig, skriver The Athletic. Will Spearman og Theo Epstein, to ganske ukjente navn i Liverpool-kretser, skal hjelpe ham.

VIKTIG ROLLE: FSGs Tom Werner har gitt Mike Gordon ansvaret i jakten på en ny sportsdirektør.

VIKTIG ROLLE: FSGs Tom Werner har gitt Mike Gordon ansvaret i jakten på en ny sportsdirektør.

«Rekrutteringen (av spillere) vil påvirkes av den nye managerens ønsker, men per nå er Liverpools tropp i god tilstand. Store endringer i troppen har ikke nødvendigvis en høy prioritet, blant annet fordi Dave Fallows og Barry Hunter (sjefsspeidere) fortsatt er involvert».

I tillegg til en ny manager, vil den Liverpools fremtidige sportsdirektør få ansvaret med å forlenge kontraktene med Mohamed Salah, Virgil van Dijk og Trent Alexander-Arnold, som alle har kontrakter til 2025.

I løpet av denne uken har det kommet nyheter om at Manchester United, med INEOS i spissen, er veldig interessert i Newcastles sportsdirektør Dan Ashworth. Chelsea fikk også på plass Sam Jewell, som tidligere i dag trakk seg som sjefsrektrutterer i Brighton.

Flere kandidater

En av de heteste navene til å ta over Jörg Schmadtkes jobb har vært West Hams sportsdirektør Tim Steidten. Det virker som et usannsylig valg per nå.

Tyskeren har hentet inn Maximillian Hahn fra Werder Bremen for å styrke teamet sitt London, samtidig som det går rykter om at hans bror, Moritz, også skal være på vei inn dørene.

The Athletic har heldigvis et par nye navn på blokken. En av dem er Frederic Massara, som for øyeblikket arbeidsledig. Hans forlot jobben sin i AC Milan før denne sesongen. Den italienske klubben eies av RedBirdCapital, som igjen har en eierandel i Fenway Sports Group. Massara skal være godt likt av FSG.

2023: Paolo Maldini, Rafael Leao og Frederic Massara i forbindelse med portugiserens kontraktsforlengelse med AC Milan.

2023: Paolo Maldini, Rafael Leao og Frederic Massara i forbindelse med portugiserens kontraktsforlengelse med AC Milan.

En annen som nevnes er Florent Ghisolfi, som er ansatt i franske Nice. Han kan bli en vanskelig mann å få tak i etter INEOS og Sir Jim Ratcliffes inntog i Manchester United. Klubben eies nemlig av dem. Det ser imidlertid ut som franskmannen er tiltenkt en rolle hos de røde djevlene.

FSG hadde riktignok en annen på toppen av sin ønskeliste, ifølge The Athletic. Helgen etter at Klopp kunngjorde sin exit, kontaktet nemlig Mike Gordon sin tidligere sportdirektør Michael Edwards, men han takket nei til forslaget.

Avslører hva som egentlig skjedde i forkant av Barcelona-overgangen

Avslører hva som egentlig skjedde i forkant av Barcelona-overgangen

Bittet på Giorgio Chiellini ble svært utslagsgivende da Luis Suarez skulle flytte på seg i 2014.

Van den Berg avgjorde kampen for Mainz – Beck og Morton av med skader

De utlånte:Van den Berg avgjorde kampen for Mainz – Beck og Morton av med skader

Nederlenderen hadde en flott dag på jobben i Bundesliga. Slik gikk det med Liverpools utlånsspillere i helgen.