– Dette er medaljen som har betydd mest for meg

Jürgen Klopp setter Premier League-medaljen høyest av alt han har vunnet, men har samtidig en litt annen oppfatning enn andre fotballfolk om hva det betyr å bli nummer to.

Søndag skal Liverpool møte Chelsea i ligacupfinalen på Wembley, i det som blir den tiende finalen under Jürgen Klopps ledelse.

De røde har vært i tre Champions League-finaler, én Europa League-finale, én Supercup-finale, én finale i VM for klubblag, én FA-cupfinale, og to ligacupfinaler før søndagens kamp mot Chelsea. Det har blitt fem seire på ni forsøk så langt.

– Jeg er kanskje den eneste personen på planeten som feirer at vi kvalifiserer oss for finalen, men for å være ærlig er det hyggeligere å vinne den, sier Jürgen Klopp i et intervju med Sky Sports

– Det er som det er. Dersom du taper en finale, så tenk tilbake på øyeblikket da du sikret finaleplassen, det var en av de beste dagene i livet ditt. Du hadde alle sjanser og muligheter, og kunne tenke «la oss gå dit og vinne». Så vinner du ikke, men det kan ikke bety at du skal slette alt som har skjedd tidligere. Det er noe jeg aldri har skjønt. I tillegg til det har jeg hatt mange sjanser til å håndtere finaletap, og det er ikke veldig gøy, men jeg har lært det med årene.

Manageren har et litt annet syn på andreplasser enn kanskje en del andre i fotballen har.

– Jeg er enormt begeistret for OL. Enormt begeistret for det. Og vinner du en sølvmedalje, er det stort sett i alle idretter en stor ting. Bare ikke i fotball, der er det ikke slik i det hele. Du får den, men noen spillere lar den ikke en gang henge rundt halsen. Da tenker jeg «hvorfor vil du gjøre det?», men det er en fri verden og alle kan håndtere slikt som de selv vil. For meg er sølv greit, men jeg foretrekker gull jeg også, sier han.

Setter Premier League høyest

Klopp har vunnet Champions League, VM for klubblag, Premier League, Bundesliga, den tyske cupen, FA-cupen og ligacupen,

Det han setter høyest er å vinne Premier League.

– Det er alltid ulikt, men det som virkelig overrasket meg var hvor mye Premier League-medaljen betydde. For hvordan kan du vite det tidligere? Folk hadde ventet lenge, jeg følte at jeg hadde ventet lenge nok, og da vi fikk den var det et øyeblikk i garderoben der jeg glemte at jeg fortsatt hadde den hengende da vi hadde seremonien. Jeg sto der, gikk forbi speilet og så det, og da innså jeg virkelig hva det betyr. Og det var veldig spesielt, sier manageren.

VUNNET ALT: Jürgen Klopp har vunnet det han kan vinne med Liverpool FC. Ligamesterskapet er det han setter høyest.

VUNNET ALT: Jürgen Klopp har vunnet det han kan vinne med Liverpool FC. Ligamesterskapet er det han setter høyest.

– Når du starter som manager så kan du ha en brukbar eller ganske god karriere uten å få muligheten til å lede et lag som har sjanse til å vinne Premier League. Det er greit, jeg vet om tusenvis eller hundrevis av andre trenere som er strålende i det de gjør, men aldri får en slik sjanse. Det var et øyeblikk der jeg innså at jeg er en ganske heldig fyr som fikk sjansen til å være del av en så spesiell historie.

Så får vi håpe at manageren får den følelsen igjen i slutten av mai – det ville vært litt av en måte å avslutte på i Liverpool FC…

56-åringen er ikke blant de som skulle ønske at han var ung igjen.

– Jeg har ikke lyst å være 19 igjen, og grunnen til det er at jeg har hatt så mye flaks her i livet at jeg ikke tror jeg ville fått det igjen. I det øyeblikket tenkte jeg at Premier League-medaljen definitivt er den mest spesielle jeg har.

Ligacupfinalen mellom Chelsea og Liverpool spilles søndag kl. 16.00, og vises på Viaplay og TV 3+.

Chelsea prøvde å hente Darwin Nunez i fjor sommer

Chelsea prøvde å hente Darwin Nunez i fjor sommer

Helgens finalemotstander trodde uruguyaneren var tilgjengelig etter en middels start på Anfield-karrieren.

«Stemningen på stadion ble forvandlet fra kollektivt hysteri til eufori – denne seieren vil regnes som en av Klopps mest tilfredsstillende»

Dette skriver avisene:«Stemningen på stadion ble forvandlet fra kollektivt hysteri til eufori – denne seieren vil regnes som en av Klopps mest tilfredsstillende»

«2019-årgangen har Barcelona, 2024-utgaven har Luton Town». Dette skriver avisene etter Liverpools sterke snuoperasjon på Anfield onsdag kveld.

Innsikt 22.feb 11:57