Innfører blått kort i fotballen

Ordningen kan havne i Premier League.

Snart kan gult og blått bli rødt. International Football Association Board (Ifab) har nemlig ifølge The Telegraph bestemt seg for å innføre et tredje kort i fotballen. Fargen skal være blå, og kortet skal deles ut dersom en spiller lager et kynisk frispark som hindrer et mostanderangrep, eller dersom noen er for røff i kjeften mot dommeren. 

Pådrar du deg et blått kort må du forlate banen i ti minutter. Får du ditt andre blå kort, blir du utvist, og det samme gjelder om du har et gult kort fra før. 

Foreløpig blir blått kort bare innført på lavere nivåer, men engelske fotballforbundet er positive til ideen og vil vurdere å ta ordningen i bruk i FA-cupen for kvinner og menn allerede neste sesong. 

I UEFA-turneringer blir innføringen imidlertid drøyd så lenge som mulig. UEFA-president Aleksander Ceferin har vært svært åpen om at han mener blått kort ikke har noe i fotballen å gjøre. Men så lenge Ifab går inn for blått kort, er det lite UEFA eller andre aktører kan gjøre. 

Utvisningen på ti minutter, kalt «sin bins», blir noe helt nytt i fotballen. «Sin-bins» er hentet fra rugby, og er en tidsbestemt utvisning fra kampen. Slik en kanskje i Norge kjenner bedre fra «tominuttere» i håndball, eller i ishockey der en kan bli utvist i to, fem, ti minutter – eller hele kampen. For fotballen er forslaget at en utvisning som denne varer i ti minutter.

Thiago løftet Liverpool til nye høyder. På sitt beste var han den beste

«Dessverre skal det vise seg at det ikke går an å unngå å jinxe 32-åringen»

Liverpool under Jürgen Klopp var aldri bedre enn våren 2022, da Thiago Alcantara løftet laget til nye høyder.

Kommentar Tor. 08.02. 17:26
Den «ukjente» kandidaten til å ta over etter Klopp

Den «ukjente» kandidaten til å ta over etter Klopp

Han beskrives som sin generasjons beste portugisiske manager - og har blitt lansert av flere som en sterk kandidat til det som snart blir en ledig jobb i Liverpool FC.

Innsikt Ons. 07.02. 18:41