– Jeg bryr meg ikke om ettermælet mitt, jeg er her for å gjøre en jobb

– Jeg bryr meg ikke om ettermælet mitt. Jeg er ikke her for å skape et. Som trener for en fotballklubb, er du der for å gjøre en jobb. Ingenting av det vi har gjort de siste åtte og et halvt årene ville ha skjedd, det kan ikke erstattes, du kunne ikke ha gjort det samme i en annen klubb eller noe sånt, fortalte Jürgen Klopp etter cuptriumfen.

– Det var som skapt for denne kombinasjonen og det er fantastisk. Men vi lærer så mye på den tiden, jeg lærte så mye, folk lærte så mye. Det er ikke noe problem om treneren drar eller hva som helst, hvis disse folkene drar, supporterne våre, ville det vært et problem.

Båndet mellom tyskeren og menneskene på Merseyside blir ikke akkurat tynnere etter dette.

– Men så lenge de er som de er, vil Liverpool Football Club ha det bra og det er det viktigste. Men for slike ting trenger du av og til noe å feire.

Denne historien har jeg ikke hørt før

Stolthet er et ord og en følelse som går igjen.

– Jeg var stolt av folka våre for måten de presset oss på. Jeg var stolt av staben som har skapt en atmosfære der guttene kan gjøre det de er best til. Jeg var stolt av akademiet vårt. Jeg var stolt av trenerne mine. Jeg var stolt av så mange ting. Det var virkelig overveldende. Det hadde ingenting med min siste kamp på Wembley å gjøre.

Klopps ettermæle eller arv vil kanskje ikke bare handle om trofeer, men også ungdommen.

– Det var på grunn av hvordan alle bidro, å se ansiktene til «barna» etter kampen, Jayden Danns. Kan du skape fotballhistorier som ingen noensinne vil glemme? Det er så vanskelig for dette har skjedd før, dette har skjedde tidligere, de vant det da, der.

– Denne kvelden, om du finner den samme historien med akademispillere som kommer inn mot et topp, topp, topp lag og likevel vinner det, den historien har jeg aldri hørt før.

Bildedryss fra Liverpools feiring på Wembley

Bildedryss fra Liverpools feiring på Wembley

Liverpool-gjengen feiret hemningsløst da sesongens første trofé ble sikret.

– Mange trodde jeg hadde gitt opp da jeg satte inn ungguttene

– Mange trodde jeg hadde gitt opp da jeg satte inn ungguttene

Jürgen Klopp var selvfølgelig i perlehumør da han møtte pressen etter ligacupgullet.