Klopp mener «dinosaurene» er på vei ut, og at Alonso er stjernen i den nye generasjonen managere

Jürgen Klopp har latt seg begeistre av Xabi Alonsos eventyr i Bayer Leverkusen.

Jürgen Klopp har gjort det helt klart at han ikke skal ha noe med hvem som blir hans etterfølger å gjøre, og han var også klar på at det var helt uavhengig av Liverpool-linken at han svarte på spørsmål om Xabi Alonso på fredagens pressekonferanse. 

Klopp har nemlig lenge latt seg begeistre av arbeidet spanjolen har gjort siden han kom til Bundesliga høsten 2022, da Leverkusen lå på nedrykksplass. Nå topper de Bundesliga, er i semifinalen i den tyske cupen, og er blant favorittene til å vinne Europa League - sammen med Liverpool. 

– Xabi gjør en utrolig jobb. Dette har ikke noe med Liverpool-jobben å gjøre. Hvis du hadde spurt meg for åtte uker siden om Xabi Alonso, ville jeg reagert på samme måte, sa Klopp. 

Alonso kan med full klaff i sesongens tretten siste ligakamper bli den første til å vippe Bayern München av den tyske tronen siden Klopp gjorde det med Borussia Dortmund i 2012. Forrige helg flesket Leverkusen til med en overbevisende 3-0-seier over stormakten, i en kamp de dominerte fra start til slutt. Klopp ble mektig imponert. 

– Det er sjelden man ser. Da vi slo Bayern med Dortmund, spesielt i starten, handlet det om å forsvare seg bedre og forsøke å være modig i riktig øyeblikk for å straffe dem. Her var Leverkusen bedre. Taktikken var bedre, og det er overraskende med tanke på at han ikke har vært der lenge og at det er et ungt lag. 

– Leverkusen har en veldig bra mulighet til å vinne cupen, og når du ser på Europa League er de blant favorittene. Så dette kan virkelig være Leverkusens sesong, sier Klopp om laget som aldri har vunnet den tyske toppdivisjonen, og ikke har vunnet et trofé på over 30 år. 

«Dinosaurene» på vei ut - Xabi leder den nye generasjonen

Klopp sier at Alonso er stjernen i den nye generasjonen managere, og at 42-åringen har alle forutsetninger for å få en lang og fin karriere. 

– «Dinosaurene», hvis du vil kalle oss det, Carlo Ancelotti, José Mourinho, Pep Guardiola og kanskje jeg, kommer ikke til å holde på i 20 år til. Eller, kanskje Mourinho kommer til å gjøre det. Men neste generasjon er her allerede, og Xabi stikker seg virkelig frem. 

Liverpool-manageren mener den tidligere midtbanespilleren har ingrediensene for å bli en god manager. 

– Tidligere spiller i verdensklasse, og fra en trenerfamilie, som også hjelper. Han var som en trener allerede da han spilte selv. Fotballen laget hans spiller og kjøpene han har gjort er helt eksepsjonelt.

Xabi Alonso kan få til det helt store med Leverkusen denne sesongen.

Xabi Alonso kan få til det helt store med Leverkusen denne sesongen.

Denne våren kan vi få et helt spesielt møte mellom Klopp og mannen flesteparten av Liverpools supportere ønsker å se som hans etterfølger dersom Liverpool og Leverkusen møtes i Europa League. I så fall vil Klopp møte en manager han har rukket å få stor respekt for. 

– Han har fått laget til å sitte veldig raskt, og satt sitt preg på det. Ingen vet om han kommer til å spille på den måten for alltid eller om det bare er dette laget som spiller sånn. Det vil tiden vise, men at han er en eksepsjonell trener er helt åpenbart, sa Klopp.

Alonso fikk spørsmål om Liverpool-jobben samme dag som Klopp kunngjorde at han kommer til å forlate Liverpool etter sesongen, men svarte da på diplomatisk vis at han er veldig fornøyd med tingenes tilstand i den tyske klubben. 

Alonsos Leverkusen-system: Vil det passe i Liverpool?

– Samtidig som de står så høyt, blir de ikke kontret på. De har ikke sluppet inn et eneste mål på kontring

Xabi Alonso har dominert Bundesliga med sin spennende taktikk. Spørsmålet er om det vil passe Liverpool-spillerne dersom spanjolen skulle bli Jürgen Klopps etterfølger?

Innsikt 13.feb 11:37
Hva skjer om det ikke blir Alonso nå?

Hva skjer om det ikke blir Alonso nå?

Trenerjakten kan bli en skuffelse på Bellingham-nivå.

Kommentar 14.feb 21:31