Vant prisen for første gang siden 2021 - nå har han tangert David Moyes

Jürgen Klopp ble kåret til månedens manager for tiende gang. Fem av prisene kom i én og samme sesong.

Tolv mål, tre seiere av tre mulige og tabelltopp. 4-2 over Newcastle, 4-0 over Bournemouth og 4-1 over Chelsea i januar måned var nok til å sikre tittelen som månedens Premier League-manager for Jürgen Klopp. Tar vi med semifinaletriumfen over Fulham i ligacupen og cupseierne mot Arsenal og Norwich, er nok de fleste enige i at tyskeren fortjente utmerkelsen denne gangen. 

Nå er han oppe i ti månedens manager-priser siden han kom til Liverpool oktober 2015. Noen vil kanskje mene at Klopp hadde fortjent noen flere, all den tid det er han og Pep Guardiola som stort sett har dominert ligaen de siste årene. Men dette var faktisk første gang siden mai 2021 at Klopp fikk utmerkelsen. Han gikk med andre ord gjennom hele 2021/22-sesongen, som endte med 92 poeng, uten å vinne kåringen en eneste gang, selv om han da riktignok ble kåret til årets manager. 

Sannsynligvis bryr ikke 56-åringen seg nevneverdig om hvor mange priser han ender opp med, men når vi ser på tallene er det en ny, liten duell på gang mot Guardiola i Klopps siste måneder i engelsk fotball. Med fire priser igjen å hente kan Klopp, som nå har tangert David Moyes klatre forbi spanjolen på listen, og han kan komme rett opp i ryggen på Arsene Wenger om det blir storeslem i februar, mars, april og mai. 

Dette er ifølge The Athletic listen over de som har vunnet månedens manager i Premier League flest ganger: 

27 — Sir Alex Ferguson
15 — Arsene Wenger
11 — Pep Guardiola
10 — David Moyes og Jürgen Klopp
8 — Martin O’Neill og Harry Redknapp
7 — Rafael Benitez
6 — Sam Allardyce, Mikel Arteta og Bobby Robson
5 — Carlo Ancelotti, Eddie Howe, Kevin Keegan, Claudio Ranieri

Moyes vant alle sine ti månedens manager-priser før Klopp kom til Premier League. 

Vant fem ganger på én sesong

Ser vi på når Klopp har vunnet månedens manager-prisen er det ingen tvil om hva som var hans beste ligasesong for Liverpool. Til og med januar i 2019/20-sesongen var det nærmest umulig å unngå Liverpool-manager i kåringen, ettersom de røde vant og vant og vant. Ved utgangen av januar hadde de røde plukket med seg 23 seiere og én uavgjort fra 24 kamper. Uavgjorten kom i oktober, og det var den eneste måneden i den perioden Klopp ikke ble kåret til månedens manager. 

I august, september, november, desember og januar fikk Klopp besøk av Premier League-teamet med et bevis på at han var den beste manageren i ligaen den foregående måneden. 

Fra før hadde han også vunnet prisen i september 2016, desember 2018 og mars 2019. 2018/19-sesongen var den nest beste under Klopp med tanke på poengfangst. Da endte de røde på 97 poeng. 

Klopps første av hittil ti månedens manager-priser ble innkassert i september 2016.

Klopps første av hittil ti månedens manager-priser ble innkassert i september 2016.

Denne sesongen var Tottenhams Ange Postecoglou i ferd med å true Klopps rekke fra 2019 og 2020. Australieren forsynte seg med månedens manager-prisen i august, september og oktober. Men så sa det stopp. I november snek Manchester Uniteds Erik ten Hag med seg en pris, før Unai Emery i Aston Villa fikk sin hyllest i desember. 

Etter tapet mot Arsenal blir det nok tøft for Klopp å plukke med seg prisen i februar, men vi kan jo håpe tyskeren går for hattrick i de tre siste månedene av hans siste sesong i Liverpool.

– Hvem bryr seg hvis de bare kaster noen navn ut i løse lufta?

– Hvem bryr seg hvis de bare kaster noen navn ut i løse lufta?

Liverpool-supporter og Tottenham-manager Ange Postecoglou kommenterte «ryktene» om at han er aktuell som Jürgen Klopps etterfølger.

Alisson skal ha pådratt seg en hamstringskade

Echo: Alisson skal ha pådratt seg en hamstringskade

Liverpool Echo melder at førstekeeperen er ute mot Brentford.