– Manageren har en utrolig måte å få folk til å føle seg verdsatt

Jürgen Klopp og hans trenerteam hylles av U21-manageren, som håper arvtakeren blir like god til å satse på de unge.

Jürgen Klopp har aldri vært redd for å gi ungdommen sjansen, enten det er på grunn av en skadekrise i førstelagstroppen, et tett kampprogram eller bare fordi de har imponert på trening. Denne sesongen har syv spillere som har tilbrakt sine barne- og ungdomsår på akademiet fått spilletid på førstelaget. Ytterligere syv spillere som ble hentet til akademiet da de var mellom 15 og 18 år har representert Liverpool i ulike turneringer. 

Slik har det vært i alle de snart åtte og et halvt år Klopp har vært i klubben, og en av dem som liker den måten å jobbe på, er U21-manager Barry Lewtas - mannen som har i oppgave å utvikle de unge spillerne slik at de blir klare til å ta steget opp på førstelaget. 

– Jeg har sagt det mange ganger. Vi er utrolig heldige som har et trenerteam som kjemper i verdenstoppen, men som fremdeles gir de unge spillerne muligheten. Det er ikke så ofte man ser, sier Lewtas i et intervju med Liverpool Echo

Hele akademiet og trenerapparatet rundt de aldersbestemte lagene får en følelse av stolthet når de ser så mange unggutter levere for seniorlaget. 

– Det er derfor vi er her. Vi ønsker selvfølgelig å vinne kampene vi spiller, men i realiteten er det én grunn til at vi er her, og det er å forsøke å få spillere opp på førstelaget, sier han.

– Denne sesongen har vi klart å få mange spillere til å være med rundt førstelaget, og det gir oss mye motivasjon, sier Lewtas. 

Vil savne Klopp

Det er ikke bare Klopp som drar etter sesongen. Det samme gjør hans assistenter Pep Lijnders, Peter Krawietz og Vitor Matos. Sistnevnte har hatt spesielt fokus på akademiet, men det er Klopp som er klubbens store samlingspunkt. 

– Manageren har en utrolig måte å få folk til å føle seg verdsatt, og jeg er sikker på at guttene er litt høyere i hatten når de blir plukket ut til å være med førstelaget. 

– Siden han kunngjorde at han skal forlate klubben er det mange som har sagt hva de vil savne, men det viktigste for oss er at han har latt de unge spillerne få følelsen av at de er viktige, og at de har blitt integrert i førstelaget på en god måte.

Hvordan forholdet mellom akademiet og førstelaget blir under en ny manager blir spennende å se. Lewtas har tidligere påpekt det vi skrev i en kommentar på liverpool.no tidligere onsdag - at det å ha hele herresiden av klubben samlet på ett sted gir gode muligheter. 

– Uansett hvem som kommer inn så regner jeg med at de vil ta en titt på spillerne på akademiet. Det vi har fokus på nå er å nyte de neste månedene, og hjelpe førstelaget så godt vi kan på veien mot triumfer. Så tar vi det som skal skje i sommer når det kommer.

I helgen ble Stoke slått 3-1 i en U21-kamp på akademiet, og da viste Lewtas at han har førstelaget i tankene. Han byttet nemlig ut James McConnell, en av lagets beste spillere, mot slutten av andre omgang, fordi midtbanespilleren hadde en kjenning. 

– James er helt fin, men jeg kommer ikke til å risikere at han blir skadet, for jeg har lyst til å se ham enda mer for førstelaget. Det viktigste er ikke at jeg skal forsøke å trygge inn en seier her, men at han er klar for neste mulighet når den kommer.

– Ingen tenker seg om to ganger hvis de starter. Det er bemerkelsesverdig

– Ingen tenker seg om to ganger hvis de starter. Det er bemerkelsesverdig

Conor Bradley og Jarell Quansah har blitt viktige medlemmer av Liverpools førstelagstropp.

Akademiet ble avgjørende på Wembley - mye takket være Liverpools geniale avgjørelse

Akademiet ble avgjørende på Wembley - mye takket være Liverpools geniale avgjørelse

Vi ser tydelige resultater av det geniale Liverpool FC gjorde da de flyttet ut av Melwood etter 70 år.

Kommentar 27.feb 18:36