Liverpool hadde fire spillere på ønskelisten – heldigvis ble det Jota til slutt

Økonomiske hindringer var en av grunnene til at portugiseren endte på Anfield tilbake i 2020.

Etter tre og et halvt år, 138 kamper, 54 mål og 20 målgivende er Diogo Jota kanskje inne i sin beste form i Liverpool-trøyen for tiden. Søndag ettermiddag venter hans favorittmotstander Arsenal, laget han har levert flest målpoeng mot.

Men hvis vi skrur klokken tilbake til covid-tider, i september 2020, var det aldeles ikke sikkert at 27-åringen ville ende på Anfield. Det var nemlig flere andre spillere på blokken, skriver Paul Joyce i The Times.

Spillerne som da var på ønskelisten var selvfølgelig Jota, sammen med Ismaila Sarr (da Watford), Jonathan David (Gent) og Timo Werner (RB Leipzig). Spesielt sistnevnte var nok nærmest, men heldigvis valgte Jürgen Klopp og co noe annet.

Ismaila Sarr endte til slutt i Championship med Watford før Marseille kom på banen denne sommeren. Historien til Timo Werner kjenner nok de fleste til. David, som kanskje er den eneste solskinnshistorien av trioen, leverer varene for Lille.

FLOPP: Timo Werner ble aldri en hit i verken London eller RB Leipzig etter overgangen til Chelsea. Nå er han utlånt til Tottenham ut sesongen.

FLOPP: Timo Werner ble aldri en hit i verken London eller RB Leipzig etter overgangen til Chelsea. Nå er han utlånt til Tottenham ut sesongen.

Prislappen for spillerne skulle bli vital da Jota til slutt ble meldt klar for Liverpool den 19. september 2020. Timo Werners utkjøpsklausul på £49,4 millioner ble fort dyrt, mens Jonathan David ønsket å spille fast fra første stund.

«Watford ønsket £40 millioner for Sarr, hvor £20 av dem skulle betales umiddelbart. Det var også tillegskostnader. Slik som det pleier å være, spilte økonomi en rolle når beslutningen om å satse på Jota ble en realitet», skriver Joyce.

Fikk spørsmål om Jota

På fredagens pressekonferanse, i opptakten til søndagens kamp mot Arsenal, fikk Jürgen Klopp spørsmål om sin brennhete angrepsspiller.

– Han er en komplett pakke. Han vet det, alle vet det, men han har vært skadet på feile tidspunkter. Diogo får smeller i hver eneste kamp. Dersom jeg går gjennom listen av medisinske rapporter, så er han i hver eneste en. Han er ikke skadet, men det er alltid noen blåmerker og smeller etter hver kamp. Han får alltid røff behandling.

I morgen møter han sin favorittmotstander Arsenal, et lag som fortsatt har mareritt etter portugiserens herjinger mot dem. Liverpool-treneren beskrev Jota slik:

– Alt ser enkelt ut for ham, og han er en ekstremt smart fotballspiller. Da må vi nesten se mot Portugal, for de skaper slike spillere veldig ofte. Mengden spillere de leverer til fotballverden sammenlignet med hvor få mennesker som kommer derfra er galskap. Og spesielt typen spillere de er. Veldig spesielt. De har en spillforståelse på et annet nivå.

Jota og Liverpool møter Arsenal på Emirates kl. 17.30 søndag. Kampen sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.

– Han har tilført nye aspekter til denne ligaen, så det vil bli et stort savn

– Han har tilført nye aspekter til denne ligaen, så det vil bli et stort savn

Arsenal-sjef Mikel Arteta fikk selvfølgelig spørsmål om Jürgen Klopps kommende avgang fra Premier League.

Nyheter Lør. 03.02. 20:02
Aston Villa tok en knusende seier i Sheffield, mens det ble målkalas i Newcastle

Høydepunkter fra lørdagens Premier League-kamper:Aston Villa tok en knusende seier i Sheffield, mens det ble målkalas i Newcastle

Få med deg høydepunkter fra samtlige Premier League-kamper fra lørdagens runde.

Nyheter Lør. 03.02. 21:03