Pochettino sier Chelsea må la seg inspirere av Klopp og Liverpools tidligere finaletap

Argentineren mener at Caoimhin Kelleher var en av nøklene til at Liverpool gikk seirende ut.

– Nå må vi gå videre, men de (spillerne) må føle smerten, fastslår Chelsea-trener Mauricio Pochettino.

– Når du spiller om et trofé, er det ingenting du kan si som får dem til å føle seg bedre. De må innse at vi må jobbe, at vi må gjøre ting bedre og forbedre oss.

Argentineren trekker en sammenligning til Jürgen Klopps første tid på Anfield, hvor det blant annet ble finaletap mot Sevilla og Real Madrid.

– For å konkurrere på dette nivået, må du kjenne på hva det vil si å spille om et stort trofé. Jeg husker at etter tre eller fire år (under Jürgen Klopp) hadde Liverpool tapt Europa League-finalen og Champions League-finalen.

– Men de fortsatte å tro på prosjektet sitt og ble sterkere for hver sesong helt til de fikk det de ønsket. Det er et godt eksempel og hvis vi ønsker å utfordre et lag som Liverpool, må vi fortsette å tro på det, det er det viktigste.

Chelsea mener selv de var best

På Chelseas offisielle nettside kan vi lese at «de blå hadde uten tvil de største sjansene i løpet av 120 tette minutter, men ble stoppet av en kombinasjon av offsideflagg, Liverpool-målvakt Caoimhin Kelleher og treverket».

– Jeg tror det var nøkkelen.

– Vi skapte fem eller seks gode sjanser men vi scoret ikke.

Hverken Conor Gallagher, Raheem Sterling eller Cole Palmer lyktes. Da det gikk mot straffespark detonerte Virgil van Dijk Wembley. 

– I en kamp som denne, i en finale, det laget som scorer først har en stor fordel.

– Så slapp vi inn et mål i nesten siste minutt, så det var vanskelig å reagere. Men en finale handler om å vinne, det handler ikke om å snakke for mye om hva som kunne ha skjedd, for du kan ikke gå tilbake.

Må bruke følelsen

I Chelsea-buret gjorde Djordje Petrovic sin del av oppgavene for at det kunne ha holdt for de blå. 

– Det var en første finale for mange av oss, også her på Wembley. Stemningen var fantastisk og vi følte virkelig at Chelsea-supporterne var med oss.

– Vi må bruke denne følelsen for dette er en ny generasjon og vi ønsker å bevare suksessen til denne klubben.

RØDE MOT BLÅ: Caoimhin Kelleher og innbytter Jayden Danns gjør sitt for å holde Liverpool-buret rent.

RØDE MOT BLÅ: Caoimhin Kelleher og innbytter Jayden Danns gjør sitt for å holde Liverpool-buret rent.

Serberen velger nå å se fremover etter finaleanstrengelsen.

– Vi la igjen alt på banen. Laget gjorde en stor innsats og vi hadde mange muligheter, vi traff stolpen, og vi hadde sjanser til å drepe kampen men vi klarte det ikke.

– Så slipper vi inn et sent mål og den ene detaljen endrer alt for vi har ikke tid til å hindre dem i å løfte trofeet. Nå må vi løfte hodet og tenke på onsdag mot Leeds for det er en viktig kamp for oss i FA-cupen.

24-årige Petrovic har flere år på å nå nye finaler, i likhet med store deler av både Chelsea- og Liverpool-laget. 51-årige Pochettino tror at det kan skje.

– Jeg føler det samme som spillerne. Jeg er så skuffet, det er så smertefullt. Det er jeg som har minst tid igjen til å vinne titler, de er yngre enn meg og de har helt sikkert tid.

– Jeg bryr meg ikke om ettermælet mitt, jeg er her for å gjøre en jobb

– Jeg bryr meg ikke om ettermælet mitt, jeg er her for å gjøre en jobb

Bildedryss fra Liverpools feiring på Wembley

Bildedryss fra Liverpools feiring på Wembley

Liverpool-gjengen feiret hemningsløst da sesongens første trofé ble sikret.