Ønsker en mer rettferdig dommer enn i 1-4-tapet på Anfield

Chelsea-treneren mener de blåkledde ble snytt for to straffespark sist gang lagene møttes.

Chelsea-trener Mauricio Pochettino har selvfølgelig møtt pressen før søndagens ligacupfinalen, og da kom argentineren med klare råd til dommer Chris Kavanagh.

51-åringen håper at hoveddommeren ikke påvirkes av stemningen rundt Jürgen Klopp, som forlater Liverpool etter sesongen. Han brukte 1-4-tapet på Anfield som et eksempel.

– Det er ikke press på ham (Klopp). Det er kanskje mer press på de som ønsker å feire med Liverpool. Da vi møtte dem på Anfield følte jeg mange viktige avgjørelser gikk mot oss. To straffespark ble ikke gitt. Alle 50-50-dueller gikk i deres favør. Det endte alltid opp med rødt (frispark). Jeg ønsker at vi blir behandlet på en rettferdig måte, startet Pochettino.

– Vi kommer selvfølgelig til å feire (om vi vinner). Jeg er den første som vil si at Liverpool er fantastisk og at Klopp er en av verdens beste trenere. Men vi hadde en vanskelig opplevelse der, så jeg ønsker at laget mitt skal reise til Wembley og ikke føle på presset. Det beste laget vil vinne til slutt, men vi må ikke føle på presset fra omverdenen.

ANSVAR: Chris Kavanagh er satt opp som hoveddommer i ligacupfinalen.

ANSVAR: Chris Kavanagh er satt opp som hoveddommer i ligacupfinalen.

Fortsetter misnøyen

Mauricio Pochettino innrømmer likevel at Liverpool var det beste laget på Anfield, men han klarer ikke å legge fra seg dommeravgjørelsene.

– De var bedre enn oss (på Anfield) selvfølgelig, men den første avgjørelsen etter fem minutter var en klar straffe. I andre omgang var det også straffe. Vi er Chelsea og vi må ha de samme reglene. Hvis de er bedre, bra, vi graturerte dem, men vær rettferdig i hver avgjørelse. Presset handlet ikke om å levere jobben for Klopp, nei presset er en del av... du vet..., fortsatt Pochettino før Chelseas medieansvarlig svarte «hypen».

Mange har stilt spørsmålstegn til om Liverpool-troppen kjenner et ekstra press etter Klopps plutselige avgang til sommeren. Spillerne vil uten tvil vinne minst ett trofé for ham før sesongen er over, og den første muligheten kommer søndag.

– Nei, nei, vi vil ikke ødelegge for dem. Vår motivasjon er å vinne for Chelsea. Men vær så snill, ikke la en tredjepart på banen bli en del av feiringen av Klopp, ok? Det er viktig, avsluttet han litt spydig.

Pochettino bekreftet aldri hvem han snakket om, men det er kanskje en selvfølge at det var dommerteamet? Argentinerens «mind games» er i alle fall i gang før finalen, så får vi håpe at lagene er i sentrum når kampen blåses av.

Liverpool - Chelsea starter 16.00 og sendes direkte på TV3+ og Viaplay.

– Det vil gi oss en enorm boost for den siste delen av sesongen

– Det vil gi oss en enorm boost for den siste delen av sesongen

Kaptein Virgil van Dijk føler seg stolt før søndagens finale, og Wataru Endo vil vinne den for Jürgen Klopp.

Det er vanskelig å ikke syntes synd på scouseren, som igjen må se en finale fra sidelinjen

Det er vanskelig å ikke syntes synd på scouseren, som igjen må se en finale fra sidelinjen

Curtis Jones har vært en sterk bidragsyter på veien til Wembley, men en skade holder ham ute av kampen.