– Vi er med i tittelkampen, det er helt sikkert

Mikel Arteta mener Arsenal nå er med i racet igjen, og at skader kan avgjøre utfallet i toppen.

– De legger hjerte og sjel i hver eneste ball og jeg kan ikke være stoltere for jeg vet hvor vanskelig det er å slå dette laget (Liverpool), hvor mye du må lide, alle forberedelsene, og hvor mye de må bearbeide for å prøve å gjøre det de gjorde på banen så en stor takk, kommer det fra Mikel Arteta etter en sjelden seier over Liverpool.

Etter det forrige ligamøtet (1-1) lille julaften, gikk Arsenal på to tunge tap mot bynaboene West Ham og Fulham, før Liverpool slo de ut av FA-cupen. Nå føler Arteta at energien er tilbake.

– Det hjelper å vinne og det er klart at programmet vi hadde før jul, antall spillere som spilte så mange minutter, vi hadde skader, og vi trengte å lade opp og nå har vi fått litt momentum tilbake, tre seire på rad på en veldig overbevisende måte, laget presterer veldig bra og vi må gå for det, det er hele sesongen som ligger foran oss nå, vi trenger noen spillere tilbake for akkurat nå har vi noen få skader, og det er en stor bekymring jeg har, tilgjengeligheten i troppen, hvis vi har alle i form og i trening har vi en veldig god sjanse.

Tre hester i tittelracet

På en dag lite stemte for Liverpool, var det oppsiktsvekkende både på banen og i statistikkene hvordan Arsenal dominerte. Tall viser at «The Gunners» løp hele 6,1 kilometer mer enn Jürgen Klopps menn.

Spanjolen sier Arsenal nå har den rette mentaliteten på plass.

– V har vist det i dag, saken er at for å være best, og ha den beste mentaliteten, må du gjøre det hver tredje dag, og det er utfordringen vi har.

– Vi viste det i dag, spesielt mot det som etter min mening er det mest formsterke laget i Europa og nå må vi gjøre det i morgen når vi trener, dagen etter, mot West Ham og fortsette, når vi har det kroppsspråket, den holdningen, den energien i laget er vi et veldig vanskelig lag å slå.

Status er at Liverpool topper med 51 poeng etter 23 kamper. Manchester City har 49 og én kamp til gode. Arsenal har også 49 og 23 spilte. Aston Villa er på 4.-plass med sine 46. Titteldrama lever, mellom flere lag, og Arteta mener laget hans er med.

– Vi er der, det er helt sikkert og vi ønsker å fortsette å være der. Jeg synes vi har vært veldig konsekvente gjennom hele sesongen. Vi er ikke der vi er i dag (uten det). Vi tar en kamp av gangen, tilgjengeligheten i troppen kommer til å være avgjørende, og det har vi lært av forrige sesong. Så la oss prøve å få det til å skje.

Både Liverpool, City og Arsenal har i perioder slitt med skader og utilgjengelige spillere. Fellesnevneren for alle tre er at det har lysnet på den fronten.

Manchester City er først ut av kandidatene. Pep Guardiola får besøk fra Everton i tidligkampen lørdag. Med seier vil de midlertidig innta tabelltoppen, før Liverpool får Burnley til Anfield 16:00. 

Søndag 11. februar tar Arsenal den korte turen til West Ham. Kvelden avrundes med Aston Villas hjemmemøte med Manchester United.

«Helt ærlig, så følte jeg meg ikke så ille etter tapet i går – Sånt skjer!»

«Helt ærlig, så følte jeg meg ikke så ille etter tapet i går – Sånt skjer!»

David Lynch har skrevet en oppløftende kommentar til gårsdagens tap mot Arsenal i denne ukens spalte.

Kommentar Man. 05.02. 22:33
– Feirer som at de har vunnet et trofé - men kanskje er ikke det så rart om man ser på denne statistikken

– Feirer som at de har vunnet et trofé - men kanskje er ikke det så rart om man ser på denne statistikken

Martin Ødegaard, Mikel Arteta og resten av Arsenal har fått mye kritikk for deres ville feiringer etter 3-1-seieren mot Liverpool, men ifølge denne statistikken er det kanskje ikke så rart at feiringene ble litt i overkant.

Nyheter Man. 05.02. 18:43