Vurderer parade for Klopp uansett hvordan det går i de andre turneringene

Liverpool FC vurderer å ha med seg ligacuptrofeet i en parade for Jürgen Klopp etter sesongen - uansett om det skulle ende opp med å bli eneste trofé.

Etter at sesongens første trofé ble innkassert i ligacupfinalen på søndag, vurderer Liverpool FC å gjennomføre en parade gjennom byen etter sesongen - uavhengig av hvordan det skulle gå i de andre tre turneringene. Klubben kjemper fremdeles om en kvadrupel, men paraden - der avtroppende manager Jürgen Klopp vil få hovedrollen - kan finne sted også om det ikke skulle bli mer sølvtøy. 

Paul Joyce i The Times skriver at klubben vanligvis ikke ville ha gjennomført en parade dersom ligacupen er eneste trofé å vise til i den aktuelle sesongen, men klubbens administrasjon vurderer å gjøre et unntak fordi det er Klopps siste sesong og avskjed etter nesten ni år i Liverpool FC.

Forhåpentligvis blir det flere trofeer og dermed ingen diskusjon om hvorvidt det skal bli parade eller ikke. Liverpool topper Premier League, er i FA-cupens åttendedelsfinale og i samme runde i Europa League. De røde er blant de største favorittene til å vinne alle tre turneringer, selv om over ti førstelagsspillere er ute med skade.

Skulle det bli en parade etter sesongen vil det bli tredje gang en slik markering blir gjennomført under Jürgen Klopps ledelse. 750.000 supportere tok til gatene etter Champions League-triumfen i Madrid i 2019. I 2022 ble finaleseierne i FA- og ligacupen feiret på storslått vis dagen etter det vonde tapet mot Real Madrid i Champions League-finalen.

Ligagullet i 2020 ble aldri feiret ordentlig sammen med supporterne som følge av den langvarige pandemien. Kanskje kan vi få en ny mulighet i år etter at Premier League-sesongen avsluttes 19. mai. Europa League-finalen spilles onsdag 22. mai i Dublin, mens FA-cupfinalen går av stabelen på Wembley 25. mai. 

Slik så det ut under paraden i 2022: