– Alexis er akkurat den spilleren jeg håpet han skulle være

Jürgen Klopp hyller sommerens røverkjøp fra Brighton.

Når man ser prisene på enkelte spillere i dagens fotball må man kunne slå fast at 35 millioner pund for Alexis Mac Allister var et varp da Liverpool hentet argentineren fra Brighton i fjor sommer. 

Før møtet med gamleklubben hyller Jürgen Klopp 25-åringen, som har blitt en svært viktig brikke for Liverpool denne sesongen. I høst var han for det meste i den dype midtbanerollen i påvente av at Wataru Endo fant seg til rette, mens han i det siste har fått vise frem mer av sine offensive egenskaper som indreløper. 

– Alexis er akkurat den spilleren jeg håpet han skulle være. Super-innflytelsesrik, smart, og en herlig fyr. Han elsker å spille for Liverpool også, og det er veldig viktig, sier Klopp før kampen. 

– Han dikterer rytmen i kampen og utgjør en forskjell. Han kan kontrollere kamper, og er alltid involvert. Han blir ikke overveldet og er virkelig en spiller av topp kvalitet, sier manageren. 

– Vi hadde en følelse av at han var sånn da vi hentet ham, og så langt har han innfridd forventningene og vel så det.

Imponert over reisen

Mye har skjedd siden Mac Allister-overgangen ble bekreftet like etter fjorårssesongen. Liverpool måtte blant annet bygge en helt ny midtbane. 

– Vi ante ikke hvordan den kom til å se ut. Vi fikk inn en nummer seks i Wataru Endo sent i vinduet, mens en annen nummer seks i Stefan Bajcetic ble langtidsskadet tidlig. Vi måtte legge en plan, og det gjorde vi. Så har vi klart å komme der vi er nå sammen, og jeg elsker hvordan guttene har tatt fatt på oppgaven. 

Klopp mener det er veldig mye positivt som har skjedd, blant annet utviklingen til Curtis Jones og Harvey Elliott, i tillegg til de andre som har stått frem når det har vært vanskelige perioder. 

– Noe positivt har kommet ut av alt det vanskelige som har skjedd. Enten det er de unge spillerne som har kommet inn og levert, eller de som var her fra før som har blitt bedre. Steget Curtis og Harvey har tatt er enormt. Hvis du skal kjøpe slike spillere må du punge ut store beløp. Men vi har dem, noe som er veldig kult. 

Med ti kamper igjen av ligasesongen har Liverpool fremdeles en Premier League-tittel å kjempe om, i tillegg til at de røde er i kvartfinalen i Europa League. 

– Så langt har sesongen vært en god historie. Men hvis den skal bli ekstra minneverdig må vi holde det gående. Det skal vi gjøre også, sier Klopp.

– Trent er en utrolig spiller som kan brukes nesten overalt

– Trent er en utrolig spiller som kan brukes nesten overalt

Conor Bradley ser flere muligheter for at han kan være i samme lagoppstilling som Trent Alexander-Arnold.

Nyheter 30.mar 22:04
Det er ingen tvil om hvor Stefan Bajcetic har tilbrakt tiden under skadefraværet

Det er ingen tvil om hvor Stefan Bajcetic har tilbrakt tiden under skadefraværet

Stefan Bajcetic har ikke spilt en kamp siden september. Nå nærmer det seg en retur.

Innsikt 30.mar 17:33