– Alle har vært veldig inkluderende, og Ibou har nok vært den aller beste

Jayden Danns har blitt tatt godt imot av alle på førstelaget, men trekker spesielt frem Ibrahima Konaté.

Jayden Danns har hatt en eventyrlig start på 2024. I løpet av fire seniorkamper for de røde har han rukket å score to mål og plukke med seg et trofé i form av ligacupen. I tillegg har han signert en langtidskontrakt med klubben. 18-åringen trodde neppe at det skulle skje denne sesongen, men han har tatt vare på muligheten. 

Danns har jevnlig fått trene med førstelaget, og han sier at ungguttene blir tatt svært godt imot av seniorspillerne - og han trekker spesielt frem én. 

– Alle har vært strålende og veldig inkluderende, og Ibou har nok vært den aller beste. Han er så livlig som karakter, og det er vanskelig å beskrive personligheten hans, sier «Dannsy». 

– Det er utrolig. For meg er han fremdeles som en filmkarakter etter å ha sett ham på tv så lenge. Men man føler seg som hjemme når han legger en arm over skulderen din. 

Spissen lar seg inspirere av hele troppen. 

– Det er snakk om en spillerstall som kjemper om ligagullet og som har vunnet store trofeer. Jeg prøver bare å ta til meg så mye lærdom som mulig. Alle har noe å lære bort, og for en ung spiller handler det om å ta imot så mange råd som mulig. Bare se på Mohamed Salah, hvor profesjonell han er. Det er rett og slett herlig, sier Danns til liverpoolfc.com.

Inspirert

For øyeblikket er Danns på samling med Englands U18-landslag, og der fikk han spille med kapteinsbindet rundt armen i kampen mot Tyskland før helgen. Scouseren mener han kan takke Jürgen Klopp og trenerteamet for alle de positive opplevelsene så langt denne sesongen. 

– Manageren gir mye motivasjon, og han er den perfekte rollemodell. I mine øyne er han verdens beste manager. Man blir litt starstruck av å se ham fordi han har en aura rundt seg. 

– Man blir inspirert hver gang man snakker med ham, og det samme gjelder med Pep Lijnders, som har vært vel så viktig for meg. Beskjeden fra begge er bare at man må jobbe så hardt man kan.

– Jeg skal gå løs på alle utfordringer de gir meg og gi alt for å bli en så god spiller som mulig, sier Danns. 

Sulten på å score mål

Som spiss er Danns opptatt av alltid å være på jakt etter flere scoringer, og han har en stor indre motivasjon til å vise seg frem og kjempe for hvert eneste minutt han kan få på banen. 

– Målet mitt er å utvikle meg så mye jeg kan og bli bedre som spiller, score mål og gjøre en god jobb for laget. Sulten er der i høyeste grad. Det å ha fått en smakebit på førstelagsfotball er utrolig, og jeg har bare lyst til å få flere muligheter. Dette er barndomsklubben min, og jeg er takknemlig for å være i denne situasjonen, sier han.

– Men man må jobbe hardt også når mulighetene ikke kommer. Det er klassespillere foran meg i køen, så det er ingen vits i å bli furten om jeg ikke får spille. Det handler om å ta vare på mulighetene som kommer og være takknemlig når det skjer, sier han.

Mandag er Danns og Englands U18-lag i aksjon mot Nederland.

Tror FSG ser til tre land når de skal kjøpe en ny klubb

Tror FSG ser til tre land når de skal kjøpe en ny klubb

Med Michael Edwards i spissen skal Fenway Sports Group kjøpe sin andre fotballklubb.

Nyheter 25.mar 10:39
Bærer ikke nag til Klopp

Bærer ikke nag til Klopp

Fabio Carvalho fikk bare 728 minutter fotball under Jürgen Klopp. Nå har han funnet tilbake til formen igjen.

Nyheter 24.mar 22:13