Åtte supportere har blitt arrestert etter kvartfinalen

Politiet jobber med å identifisere flere syndere på Old Trafford.

Så langt har Greater Manchester Police arrestert åtte personer etter søndagens FA-cupkamp mellom Manchester United og Liverpool på Old Trafford. I tillegg har én person blitt tiltalt for å ha kastet gjenstander mot banen, i tillegg til å være i besittelse av narkotika og pyroteknikk, ifølge The Athletic. 

To United-supportere skal ha blitt arrestert mistenkt for å synge nedsettende sanger om Hillsborough-tragedien. Politiet har også blitt gjort bemerket på videoer som sirkulerer i sosiale medier om flere tilfeller av dette. Manchester United utestenger alle som er skyldige i sjikanerende sang fra Old Trafford i tre år, og i enkelttilfeller kan de også gi utestengelse på livstid. Klubben har i dette tilfellet uttalt at de vil bestemme straffen etter at etterforskningen er ferdig, både internt og hos politiet. 

For øvrig har tre Liverpool-supportere blitt arrestert for besittelse av narkotika, mens ytterligere én var i besittelse av pyroteknikk. En annen Liverpool-supporter ble arrestert for rasistiske tilrop. Den siste arrestasjonen var av en United-supporter som skal ha forsøkt å ta seg inn på banen. 

Det engelske fotballforbundet har også blitt koblet på saken. De har vært opptatt av å få slutt på harselering med tragedier en gang for alle, og vil samarbeide med politiet for å identifisere de skyldige. 

Ifølge politiet er det så langt en 21-åring og en 59-åring, begge menn, som er arrestert for synging om Hillsborough-tragedien. En talsperson for politiet i Greater Manchester sier at de ser veldig alvorlig på lovbruddet. Før kampen ble representanter for begge lags supportere minnet på at slik oppførsel ikke tolereres, men noen få syndere ser altså ikke ut til å ha mottatt den beskjeden. Det finnes også videoer av en Liverpool-supporter som gjør narr av München-tragedien. 

De to klubbene som møttes til dyst har i etterkant av oppgjøret sagt at de vil fortsette å drive opplæring av sine supportere i et forsøk på å luke ut 

Dokumentar: De ukjente heltene i Liverpools kulisser

Dokumentar: De ukjente heltene i Liverpools kulisser

Dette er historien om Michael Edwards og Liverpools mindre kjente analytikere.

Podcast 19.mar 15:17
Jones var landslagsaktuell frem til skaden

Jones var landslagsaktuell frem til skaden

Curtis Jones har vært ute med en ankelskade de åtte siste kampene.