Beskrev Anfield-stemningen som en «tsunami» mot spillerne hans

Manchester City-sjefen virket veldig fornøyd med at laget hans forlot Liverpool med poeng.

Pep Guardiolas Manchester City-lag har vært en fryktinngytende motstander i mange år, men sjelden har de sett mer tannløse ut enn i toppkampen fra Anfield søndag ettermiddag.

De lyseblå startet klart best, og det må selvfølgelig nevnes, men fra halvtimen og ut kampen var det bare svake avslutninger som stod i veien for en tre-poenger for Jürgen Klopp og Liverpool, hvis vi unngår elefanten i rommet.

Spanjolens taktiske endringer i pausen ga ikke resultatet.

– Vi snakket om at vi måtte kontrollere ballen, spesielt på dette stadionet. Du må spille, spille og spille, men noen ganger er ikke det mulig fordi de er så gode. De er det beste laget jeg noen gang har sett i høyt press, sa Guardiola ifølge Liverpool Echo.

City-sjefen har utvilsomt et poeng. Liverpool avsluttet kampen med mer ballbesittelse enn de lyseblå, en bragd ingen andre lag har klart mot dem tidligere denne sesongen.

MIDTBANEKRIGEN: Alexis Mac Allister (sammen med Wataru Endo, Dominik Szoboszlai og senere Harvey Elliott) styrte banespillet på Anfield.

MIDTBANEKRIGEN: Alexis Mac Allister (sammen med Wataru Endo, Dominik Szoboszlai og senere Harvey Elliott) styrte banespillet på Anfield.

– Vi klarte (å styre kampen) på Etihad. Da spilte vi veldig bra, men her er alt helt annerledes. Vi spiller på Anfield og trykket er vanvittig. Jeg vet det, spillerne vet det og motstanderen vet det, men vi prøvde å ikke miste oss selv, vel vitende om at det er utrolig vanskelig.

– Vi ga bort straffen, og før eller senere eksploderer det her. Da har vi 15 til 20 minutter som så ut som en tsunami, alle kommer for den spilleren som har ballen, fortsatte Guardiola.

Snakket opp midtbanen

I begivenhetenes sentrum stod blant annet Wataru Endo og Alexis Mac Allister, to spillere som på få måneder har blitt svært viktige brikker i Liverpools mannskap. I gårsdagens duell, fikk Rodri, Bernardo Silva og Kevin de Bruyne svært vanskelige arbeidsforhold.

– Endo og Mac Allister har de ekstra pasningene og den kvaliteten som trengs. De var mer direkte tidligere (første omgang), men de visste likevel når tempoet burde opp eller ned.

Det var derfor en frustrert de Bruyne som ble byttet ut til fordel for Mateo Kovacic midtveis i andre omgang.

– Nå er han glad, så det er ingen problem. Det er bra at han er opprørt. Jeg tok avgjørelsen fordi vi savnet å holde på ballen. Vi klarte ikke det med han, Bernardo (Silva) og John (Stones). Vi klarte det bedre etter det (byttet).

FRUSTRERT: Kevin de Bruyne var alt annet enn fornøyd da han ble byttet ut med nesten en halvtime igjen å spille.

FRUSTRERT: Kevin de Bruyne var alt annet enn fornøyd da han ble byttet ut med nesten en halvtime igjen å spille.

Tittelkampen

Etter helgens resultater leder Arsenal serien med bedre målforskjell enn Liverpool. Manchester City ligger ett poeng bak sine to konkurrenter. Hva er Guardiolas tanker om den pågående tittelkampen?

– Jeg vet hvilke kvalitet vi har i vår tropp. Vi har vunnet fem av de siste seks titlene, og dette har vært vår motstander (Liverpool) i syv eller åtte år. De har aldri falt av.

– Jeg må gi skryt til Jürgens lag for alt som har skjedd de siste årene. Arsenal kom tilbake i fjor og vil bli værende i toppen i mange år. De har et ungt lag og en enestående manager. Nå er det 30 poeng igjen å spille om, og det er ett poeng i forskjell. Det viktigste er at vi er med, sa City-treneren.

«Det var Guardiolas omhyggelig kurerte orden mot Klopps uimotståelige kaos. En fantastisk manifestasjon av deres fotball-filosofier»

Dette skriver avisene:«Det var Guardiolas omhyggelig kurerte orden mot Klopps uimotståelige kaos. En fantastisk manifestasjon av deres fotball-filosofier»

«Den beste 1-1-kampen du noen gang vil se», hevdes det i de engelske avisene. Dette skriver de etter poengdeling mellom Jürgen Klopp og Pep Guardiola.

Innsikt 11.mar 13:01
Liverpool viste ytterste verdensklasse, og sendte et skremmeskudd til Pep og Arteta i tittelkampen

Liverpool viste ytterste verdensklasse, og sendte et skremmeskudd til Pep og Arteta i tittelkampen

Resultatet i går var en ting, men hva med prestasjonen? Jeg vil gå så langt å si at Liverpool til tider spilte de regjerende mesterne av banen.

Kommentar 11.mar 11:56