De tre neste serierundene vil bli helt avgjørende i tittelkampen

Liverpool har en stor fordel overfor Manchester City og Arsenal.

Det endte med en ny, men dramatisk seier mot Nottingham Forest i helgen. Da klokken passerte tilleggstiden, var det nok mange som fryktet at de rødes skulle kaste vekk to poeng i en kamp som må vinnes i tittelkampen, men heldigvis dukket Darwin Nunez opp og fikset tabelltopp en uke til.

Søndag ettermiddag utlignet igjen Manchester City de rødes seier med en forholdsvis enkel etappe hjemme mot Manchester United, før Arsenal avslutter runden borte mot Sheffield United mandag kveld. Det ville vært smått sjokkerende om det ikke ender med seier for Mikel Artetas menn.

Oppdatert: Det endte med 6–0-seier borte for Arsenal.

Tre avgjørende runder

I det scenarioet vil Liverpool stå med 63 poeng. Manchester City på 62 og Arsenal på 61 ligger like bak. I løpet av de neste ukene skal to kamper spilles mellom dem, og det starter når City gjester Anfield førstkommende søndag.

Arsenal får også besøk av Brentford til helgen i en kamp The Gunners igjen forventes å vinne. Mye avhenger selvfølgelig om hva resultatet blir i Liverpool - Manchester City, men med seier eller uavgjort, har de røde en stor fordel i serierunde 29 og 30 etter landslagspausen.

CITY PÅ ANFIELD: Sesongens kanskje viktigste Liverpool-kamp er få dager unna.

CITY PÅ ANFIELD: Sesongens kanskje viktigste Liverpool-kamp er få dager unna.

Da møter Liverpool henholdsvis Brighton og Sheffield United hjemme på Anfield. Det betyr også at de røde har tre strake hjemmekamper i Premier League, noe som utvilsomt er en stor fordel.

På den tiden skal Arsenal besøke Manchester City på Etihad, en kamp hvor et uavgjortresultat kanskje er det beste utfallet. Helgen etter får Arsenal besøk av Luton hjemme, mens City har Aston Villa på Etihad. De lyseblå har dermed få enkle kamper den neste tiden.

Det passer også de røde fint å få en landslagspause rullende over England i midten av mars. I skrivende stund er det ti førstelagsspillere på skadelisten, men i starten av april kan alt se mye bedre ut.

Alisson, Trent Alexander-Arnold, Curtis Jones, Ryan Gravenberch, Stefan Bajcetic og Mohamed Salah kan være klar innen den tid, selv om det selvfølgelig ikke er 100 prosent sikkert.

Tittelkampen, runde 28, 29 og 30

Liverpool

10.03 - Liverpool v Manchester City

31.03 - Liverpool v Brighton

04.04 - Liverpool v Sheffield United

Manchester City

10.03 - Liverpool v Manchester City

31.03 - Manchester City v Arsenal

03.04 - Manchester City v Aston Villa

Arsenal

09.03 - Arsenal v Brentford

31.03 - Manchester City v Arsenal

03.04 - Arsenal v Luton

Var dette virkelig en skandale?

Var dette virkelig en skandale?

Paul Tierney er den siste av en rekke Premier League-dommere som er i hardt vær.

Kommentar Man. 04.03. 19:31
– Jeg visste at noe kom til å skje

– Jeg visste at noe kom til å skje

Bobby Clark var middels fornøyd med egen prestasjon i første Premier League-kamp fra start.