Hadde planlagt «audition» på midtbanen for Trent

Trent Alexander-Arnold går glipp av en viktig mulighet til å vise seg frem på Englands midtbane før EM.

Det er som midtbanespiller Trent Alexander-Arnold har spilt seg inn i varmen hos Englands landslagssjef Gareth Southgate, etter å ha vært ute i kulden som høyreback bak de foretrukne alternativene Kyle Walker og Kieran Trippier.

Men selv om det har blitt mer spilletid på landslaget for scouseren i det siste, har han til gode å prøve seg mot ordentlig tøff motstand. Trent har blant annet dominert mot Nord-Makedonia og Malta, men det er trolig ikke nok til å få tillit fra start hos Southgate i sommerens EM i Tyskland. @

Derfor er det nok surt for Trent å gå glipp av samlingen som foregår nå. Assistkongen er fremdeles ute med kneskaden som har holdt ham borte i store deler av 2024, og han får dermed ikke med seg privatlandskampene mot Brasil og Belgia på hjemmebane. 

Daily Mail skriver at Southgate hadde planer om å gi Alexander-Arnold en «audition» på midtbanen i de to storkampene, selv om England sliter med skader i forsvarsrekken, der blant andre Trippier og Reece James er borte. 

Trent Alexander-Arnold scoret sitt andre landslagsmål i fjor sommer da England møtte Malta borte.

Trent Alexander-Arnold scoret sitt andre landslagsmål i fjor sommer da England møtte Malta borte.

Får kamp om spilletiden

Det blir spennende å se hvem Southgate foretrekket når alvoret begynner mot Serbia 16. juni for Englands del. Jude Bellingham og Declan Rice er selvskrevne på midtbanen dersom de er skadefrie, men det er en ledig plass ved siden av dem. 

Alexander-Arnold er en av kandidatene, mens klubbkamerat Curtis Jones også har spilt seg inn i diskusjonen. Han var tiltenkt en plass i mars-samlingen og ville fått muligheten til å få sin første seniorlandskamp, men også han er ute med skade. I stedet har Manchester Uniteds unggutt Kobbie Mainoo kommet inn i troppen - og med det blitt valgt over blant andre Harvey Elliott. 

Jordan Henderson virker også fremdeles å være en viktig del av Southgate sin tropp selv om den tidligere Liverpool-kapteinen har prestert ujevnt for sin nye klubb Ajax. Kalvin Phillips er en annen som må kjempe om landslagsplassen etter å ha blitt vraket til denne samlingen.

For øyeblikket er Joe Gomez den eneste Liverpool-spilleren som er med i England-troppen. Han er tatt ut av Southgate for første gang siden november 2020. Med full klaff får han med seg tre av lagkameratene fra klubblaget, men det er nok kun Alexander-Arnold som kan føle seg helt trygg på en plass i EM-troppen dersom han holder seg skadefri. 

Full oversikt over samtlige røde landslagsspillere som er i aksjon denne uken får du her