Konate rekker nok ikke Man Utd - men Klopp med gode nyheter om flere skadde spillere

Dette er statusen på Liverpools skadde spillere nå.

Da Jürgen Klopp holdt sin pressekonferanse foran kvartfinalen mot Manchester United i FA-cupen på søndag, kom han med oppdateringen om statusen til flere av klubbens skadde spillere. 

Klopp virket svært tvilende til at Ibrahima Konaté ville rekke søndagens kamp, men ellers ser det lysere ut enn på lenge med tanke på skadesituasjonen i klubben. 

Trio på vei tilbake

– Ibou trente ikke i dag. Vi må se om han kan trene i morgen. Men det vil bli en veldig tøff kamp mot klokka, som vi trolig vil tape, sa Klopp om Konates situasjon to dager før kampen på Old Trafford. 

Ryan Gravenberch har på sin side trent fredag, og er dermed aktuell igjen for spill mot Manchester United. Det samme er Bobby Clark, som fikk en liten smell i kampen mot Sparta Praha på torsdag. 

Når det gjelder de mer langvarige skadene, hadde også Klopp positive nyheter å komme med. Han regner med at Curtis Jones er tilbake til kampen mot Brighton 31. mars. Trent Alexander-Arnold og Diogo Jota er det fortsatt mer usikkert med, men Klopp regner med å ha de to tilbake i trening til uka deretter. Det betyr i så fall at de kanskje kan rekke å få noen minutter mot Sheffield United 4. april, og være klare for spill igjen mot Manchester United i serien 7. april. Og ikke minst, det virker da som både Jones, Alexander-Arnold og Jota er klare når Liverpool skal ut i første kvartfinale i Europa League mot Atalanta 11. april. 

Klopp nevnte ikke noe om skaden til Alisson Becker på pressekonferansen, så der har vi ikke noen oppdaterte nyheter. 

Bajcetic i opptrening

Stefan Bajcetic har sin egen lille pre-season nå for å bli klar for spill igjen, og kan også bli klar til etter landslagspausen om alt går etter planen.

– Stefan har nå sin pre-season for å bygge seg opp. Dersom han føler noe nå så er det ikke skade, men intensitet. Han er en ung gutt, så vi må sørge for at vi ikke bruker ham før han er klar. Det som skjedde sist var at kroppen ikke var klar for intensiteten i profesjonell fotball. Han er mye bedre og på et mye bedre sted nå. Det tok lang tid, og vi må vente litt, men han er i pre-season nå, så jeg tror han kan være med og trene med laget etter landslagspausen, sa Klopp. 

Her er skadelista akkurat nå

Alisson Becker

1Alisson Becker

KeeperSkadet

Pådro seg en muskelskade i hamstringen på trening dagen før kampen mot Brentford 17. februar. Det er snakk om en alvorlig muskelskade.
Tilbake: Klopp sier at skaden er alvorlig, men at han kommer til å spille igjen denne sesongen. Han er utelatt fra Brasils tropp til landskampene i slutten av mars. Klopp sa ikke noe om statusen til Alisson på pressekonferanse 15. mars da han snakket om flere andre spillere som nærmet seg spill igjen. 

Joël Matip

32Joël Matip

ForsvarSkadet

Pådro seg en alvorlig kneskade i kampen mot Fulham 3. desember. 
Tilbake: Trolig ute resten av sesongen.

Trent Alexander-Arnold

66Trent Alexander-Arnold

ForsvarSkadet

Måtte byttes ut til pause mot Burnley på grunn av smerter i det samme venstrekneet som holdt ham ute i januar. Det er snakk om en leddbåndsskade i venstre kne.
Tilbake: Klopp uttalte 15. mars at han regner med å ha Trent tilbake i trening i uka før Liverpool møter Manchester United i serien 7. april. 

Thiago Alcântara

6Thiago Alcântara

MidtbaneSkadet

Pådro seg dessverre en skade i comebacket mot Arsenal da han kom inn i det 85. minutt. Det er en alvorlig muskelskade.
Tilbake: Det er en alvorlig hamstringskade, og Jürgen Klopp er usikker på om han kommer til å spille igjen denne sesongen.

Stefan Bajcetic

43Stefan Bajcetic

MidtbaneSkadet

Bajcetic figurerte i to kamper i slutten av september, men pådro seg i kjølvannet av det en leggskade som har holdt ham ute lenge. 27. februar sa Klopp at de siste skannene og undersøkelsene av beinet så bra ut.
Tilbake: Klopp uttalte 15. mars at han nå har en egen pre-season, og at han kan være tilbake i trening med laget etter landslagspausen som avsluttes i slutten av mars. 

Diogo Jota

20Diogo Jota

AngrepSkadet

Fikk hele vekten til Brentfords Christian Nørgaard oppå sitt eget kne og måtte byttes ut før pause i kampen som ble spilt 17. februar. Det er en medial leddbåndskade
Tilbake: Klopp uttalte 15. mars at han regner med å ha Jota tilbake i trening i uka før Liverpool møter Manchester United i serien 7. april. 

Ben Doak

50Ben Doak

AngrepSkadet

18-åringen måtte forlate banen etter en halvtime for Liverpool U21 den 17. desember. Få dager senere bekreftet Pep Lijnders at han må operere en menisk-skade. Blir ute i flere måneder.
Tilbake: Ifølge David Lynch er det håp om å få ham tilbake på banen igjen i april.

Calum Scanlon

48Calum Scanlon

ForsvarSkadet

19-åringen, som har spilt et par kamper for Liverpools førstelag i 2023/24-sesongen, pådro seg en liten skade i forkant av bortekampen mot Sparta Praha 7. mars.
Tilbake: Liverpool Echo melder om at venstrebacken blir ute i noen uker.

Møter Liverpool-linket midtbanespiller når Jürgen Klopp og co nok en gang «må til tannlegen»

Kvartfinaletrekning:Møter Liverpool-linket midtbanespiller når Jürgen Klopp og co nok en gang «må til tannlegen»

Dette er Liverpools motstander i kvartfinalen.

Innsikt 15.mar 14:02
– Jeg ser frem til Old Trafford når vi tar med oss 9000 supportere

Vi fulgte Klopps pressekonferanse.– Jeg ser frem til Old Trafford når vi tar med oss 9000 supportere

Oppdateringer fra manageren før søndagens kvartfinale.

Nyheter 15.mar 14:19