Har bare scoret tre mål siden han forlot Liverpool for snart to år siden

Divock Origi har ikke hatt det lett etter Liverpool-exiten. Lørdag håper han å score mot gamleklubben.

Divock Origi forlot Liverpool som en kulthelt og legende sommeren 2022, men han har ikke fått den samme statusen i klubbene han har spilt for siden. Belgieren gikk til AC Milan som Bosman-spiller da han var ferdig på Anfield, men den første sesongen gikk ikke etter planen. 

Totalt ble det bare tre mål på 36 kamper i alle turneringer i Italia. De fleste var riktignok som innbytter, men likevel ble det en skuffende sesong for spissen i Serie A og Champions League. Så skuffende ble det at han ikke var del av planene i storklubben i fjor sommer. 

Dermed gikk turen tilbake til Premier League på lån. Origi sluttet seg til Nottingham Forest på tampen av overgangsvinduet, men også her har det haltet for den sympatiske 28-åringen. Skader har gjort det vanskelig å spille seg inn på laget, og prestasjonene har ikke vært gode nok når han først har fått muligheten. 

Origi hadde et godt innhopp mot Aston Villa og leverte en målgivende pasning forrige uke, men så langt har han bare scoret ett mål for sin nye klubb. Den scoringen kom i FA-cupen mot Bristol City i starten av februar. Det betyr at Origi bare har scoret tre mål på snart to år siden han forlot Liverpool. 

Awoniyi og Williams har levert

Origi var skadet da Nottingham Forest gjestet Anfield i høst, og han fikk dermed ikke gjenforeningen han sikkert skulle ønske seg med Liverpool-supporterne. Før den kampen sa Jürgen Klopp at han håpet å gi sin tidligere spiss en klem i forbindelse med kampen, men slik ble det ikke. Lørdag kan det imidlertid se ut til at de to kan møtes for første gang siden Liverpool-exiten. 

I troppen til Forest finner vi også to øvrige Liverpool-spillere, Neco Williams og Taiwo Awoniyi. De to har funnet seg mer til rette enn Origi. 

Williams er stort sett fast på høyrebacken til Forest, mens Awoniyi er spydspissen i laget når han er skadefri. Han har scoret 16 mål i Premier League siden overgangen fra Union Berlin sommeren 2022, og senket Liverpool på City Ground forrige sesong. 

En annen Liverpool-link forsvant fra Forest tidligere i sesongen, da manager Steve Cooper fikk sparken. Den tidligere akademitreneren i Liverpool ble erstattet av Nuno Espirito Santo, som så langt har fått det brukbart til med sin nye klubb. 

Nottingham Forest - Liverpool spilles lørdag klokken 16 og vises på Viaplay og V Sport PL. 

Fem kamper på 15 dager som kan bli avgjørende for resten av sesongen

Fem kamper på 15 dager som kan bli avgjørende for resten av sesongen

Med mange skader må Jürgen Klopp forsøke å holde liv i kvadrupel-drømmen - før det forhåpentligvis lysner etter landslagspausen.

Mens andre klubber skjelver av PSR, kan Liverpool slappe av

Mens andre klubber skjelver av PSR, kan Liverpool slappe av

I en fotballverden med poengtrekk, 115 anklager og uansvarlig pengebruk driftes Liverpool FC på en bærekraftig måte økonomisk og sportslig.

Kommentar 29.feb 19:05