– Hughes var hovedgrunnen til at jeg kom til Bournemouth

Andoni Iraola har snakket etter at det ble klart at Richard Hughes forlater Bournemouth for å bli sportsdirektør i Liverpool.

En manager som har fått mye ros denne sesongen, er 41 år gamle Andoni Iraola. Etter tre år i Rayo Vallecano, kom den tidligere Athletic Bilbao-backen til Bournemouth i fjor sommer.

Bournemouth har hatt en god sesong, og er nummer 13 i Premier League. Avgjørelsen om å sparke Gary O’Neil og gå for Iraola var ikke ukontroverseill, og har blitt sammenlignet med da Southampton sparket Nigel Adkins for å ansette Mauricio Pochettino i 2013. En avgjørelse som mange kritiserte der og da, men som etterhvert så smart ut.

Iraola har samme agent som Xabi Alonso. Han forteller at han hadde et godt forhold til Liverpools påtroppende sportsdirektør Richard Hughes.

– Jeg har alltid sagt at han kanskje var hovedgrunnen til at jeg tok den viktige avgjørelsen om å komme hit. Han var i alle fall en viktig grunn, sier han til Bournemouth Daily Echo.

– Veldig god i jobben sin

Iraola vil nå få Hughes sin assistent, Simon Francis, som ny sportsdirektør. Det er tydelig at Hughes hadde en stor stjerne på Vitality Stadium.

– Han har vært til stor hjelp for meg personlig, sammen med hele støtteapparatet. Jeg synes han er veldig god på jobben sin. Her har han satt i stand alt. Hele speideravdelingen og støtten spillerne får individuelt når de kommer hit. Det er en tilpasningsprosess der han er til stor hjelp for spillerne og meg som manager, sier Iraola.

– Jeg er veldig glad på hans vegne, for jeg tenker at dette er en stor mulighet for ham. Jeg ønsker ham alt det beste. Jeg er sikker på at han vil gjøre en veldig god jobb i Liverpool. Det er nok en stor forandring for ham, men jeg synes han har gjort det veldig, veldig bra her i Bournemouth. Jeg håper at han kan fortsette med det samme i Liverpool som det han gjorde her.

Hughes skal offisielt starte i jobben som sportsdirektør i Liverpool 1. juni, men han starter nok lenge før det. Han har ansvaret med å ansette Jürgen Klopps etterfølger i managerstolen…

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
– Alonso kan ta en avgjørelse i slutten av april

– Alonso kan ta en avgjørelse i slutten av april

Ryktebørsen 23.mar 17:04