Liverpool-linket sportsdirektør gir seg i Bournemouth etter sesongen

Kan det være Richard Hughes som tar over Jörg Schmadtkes rolle?

For et par uker siden meldte The Athletic-journalist David Ornstein om at Liverpool ønsket å få på plass en sportsdirektør innen slutten av mars. Få dager senere kom nyheten om at Liverpools daglige leder Billy Hogan skulle til USA for å snakke med FSG.

Siden har det vært stille, foruten rykter om at de røde ville gjøre et forsøk på å hente tilbake Michael Edwards, mannen som forlot klubben i 2022 etter en svært suksessfull periode.

Tirsdag ettermiddag kommer det nyheter fra Bournemouth. Richard Hughes, som har vært teknisk direktør i klubben siden 2016, forlater sørkysten etter inneværende sesong.

Liverpool.no-skribent David Lynch har blant annet kommentert nyheten på X/Twitter. «Et linket navn i Liverpools jakt på en ny sportsdirektør», skriver han.

Gianluca Di Marzio i Sky Sports Italia melder på Twitter/X at Hughes er Liverpools førstevalg som ny sportsdirektør.

Hvem er Richard Hughes?

Det er viktig å påpeke at det ikke er konkrete bevis på at Liverpool jakter Bournemouths sportsdirektør, men hans navn har blitt dratt opp av flere engelske aviser. Det er også spesielt at han gir seg i klubben etter ti år, uten at en ny jobb er på plass (offisielt).

44-åringen har, som nevnt, vært teknisk direktør i klubben siden 2016. Før den tid hadde han spilt profesjonell fotball i Portsmouth og nettopp Bournemouth, før han la opp i 2014. Da gikk han rett inn i rekrutteringsavdelingen til sistnevnte.

Bournemouth rykket opp til Premier League i hans første sesong utenfor banen, og ble værende i toppdivisjonen frem til 2020. I hans første sesong som teknisk direktør kjøpte klubben blant annet Jordon Ibe og Brad Smith fra Liverpool uten at det ble suksessfullt.

Siden har han Hughes og Bournemouth også hentet Dominik Solanke, Harry Wilson (lån), Nathaniel Clyne (lån) og Nathaniel Phillips (lån) fra Anfield, så det kan se ut som det forholdet er ganske godt.

Kjøpsmodellen til Hughes (og klubben) har ofte vært å hente unge spillere som Marcus Tavernier (da 22), Danga Ouattara (21), Ilya Zabarnyi (20), Antoine Semenyo (23), Alex Scott (19) og Milos Kerkez (19) for å styrke stallen og samtidig ha gode kort på hånden i fremtidige overgangsvinduer.

Etter 26 spilte kamper står Bournemouth med 31 poeng. Mye skal gå galt om ikke Premier League-kontrakten fornyes til 2024/25-sesongen.

«Den nye James Milner» har snudd Liverpool-karrieren på hodet

«Den nye James Milner» har snudd Liverpool-karrieren på hodet

Joe Gomez har «vikariert» i fire posisjoner denne sesongen, med stor suksess!

Innsikt Tir. 05.03. 18:34
Crystal Palace-stopper linkes igjen til Anfield

Crystal Palace-stopper linkes igjen til Anfield

Marc Guehi kan bli brikken som fullfører en svært sterk midtstopperrekke, ifølge The Telegraph.