Liverpool og Manchester United går sammen for å stoppe tragedie-synging

De to erkerivalene er lei av pågående problemer på tribunen.

«Liverpool og Manchester United har kunngjort at klubbens stiftelser har lansert et felles problem for å takle tregedie-syning i fotball», skriver The Athletic.

Nyheten kommer elleve dager etter lagene møttes på Old Trafford. I den kampen sang enkelte hjemmesupportere om Hillsborough-tragedien, mens enkelte bortesupportere svarte med å etterligne et fly for å håne München-ulykken.

Dette har vært et vedvarende problem i flere kamper mellom erkerivalene de siste årene. Lagene møtes også den 7. april i Premier League, noe som kan ha fremskyndt kunngjøringen.

Et viktig steg

Klubbene ønsker å få bukt på problemet med å lage et program/foredrag sammen med Premier League. Målet er å lære skolebarn og unge supportere om konsekvensene av slike rop fra tribunen.

– Dette er en svært viktig kunngjøring som begge klubbene er forpliktet til å gjennomføre hvert år. Læring er nøkkelen, sammen med passende straffer, for å utrydde avskyelige tragedierop i alle former. Vi er veldig glade for å kunne bidra litt, sier administrerende direktør i LFC Foundation Matt Parish.

John Shiels, administerende direktør i Manchester United Foundation har også kommet med en kommentar.

– Vi er stolte av å gå sammen med LFC Foundation. Vi mener at utdanning og læring i denne saken vil hjelpe tusenvis av unge mennesker i denne regionen med å forstå konsekvensene med slike rop.

Utvikler AI-verktøy for å forbedre seg på hjørnespark

Utvikler AI-verktøy for å forbedre seg på hjørnespark

Liverpool og Google har inngått et samarbeid for å gjøre de røde enda sterkere på faste situasjoner.

Fem spillere forventes tilbake i løpet av den neste uken

Skadeoppdatering før sesonginnspurten:Fem spillere forventes tilbake i løpet av den neste uken

Jürgen Klopp hadde ti førstelagsspillere på skadelisten før landslagspausen. Nå ser situasjonen langt lysere ut.