Nå er alt betalt for Diogo Jota

Liverpool skylder ingenting for Diogo Jota lenger.

I disse dager offentliggjøres regnskapene for Premier League-klubbene, og at det skjer tidligere enn tidligere på grunn av Premier Leagues «Profitability and Sustainability»-regler.

En klubb kan ikke tape mer enn 35 millioner pund per sesong – eller 105 millioner pund over tre år.

Wolverhampton er en klubb som har vært forsiktige på overgangsmarkedet, og det kan ha vært en av grunnene til at Julen Lopetegui forlot Wolves seks dager før ligaåpningen, der den tidligere Liverpool U21-assistenten Gary O’Neil kom inn og har gjort underverker med troppen. 

Med tallene Wolves har meldt inn, kommer de ikke til å risikere poengtrekk. Det er det kun Nottingham Forest og Everton som gjør.

Jota er betalt

En av grunnene til at de holdt seg innenfor, er at de nå har fått betalt alt det de kunne fått betalt for salget av Diogo Jota til Liverpool i september 2020. Hver eneste klausul har nå blitt betalt, for en spiller som har slått til for fullt på Anfield. Ifølge BBC vil det ta overgangssummen hans til 50 millioner pund.

Liverpool måtte være kreative da de kjøpte Jota under koronapandemien med usikker økonomi, og fikk til en avtale der de kun betalte 4,5 millioner pund for ham de første 12 månedene. Summen ville så stige til 41 millioner pund, og potensielt 45 millioner pund dersom alle klausuler slår inn. Hvorfor BBC og tallene nå viser at summen endte på £50 millioner, kan muligens handle om valuta og euro.

Diogo Jota var i fantastisk form for Liverpool, og scoret 14 mål på 28 kamper for de røde denne sesongen før han dessverre ble skadet i februar. Han kommer til å være ute en stund med en kneskade.

Bare to scoringer unna - hvem skal sette mål nummer tusen under Klopp?

Bare to scoringer unna - hvem skal sette mål nummer tusen under Klopp?

Liverpool er nå bare to mål unna tusen under Jürgen Klopp.

Innsikt Tor. 07.03. 11:33
Registrerer Adrian i Europa League-troppen

Registrerer Adrian i Europa League-troppen

Alissons skade er alvorlig – så Liverpool har tatt grep med registreringen av troppen.