Delte hva Virgil sa i garderoben da sjokknyheten kom

Trent Alexander-Arnold forteller at han og alle medspillerne var uvitende da Jürgen Klopp hadde bestemt seg for å gi seg etter sesongen. Nå er Trent snart tilbake igjen fra skade.

Tidligere har det blitt rapportert at Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk var blant spillerne som fikk vite om Jürgen Klopps avgang før de andre. Det virker ikke helt til å stemme, etter det visekaptein Alexander-Arnold selv forteller.

I påsken ble han intervjuet av Jamie Carragher på et veldedighetsarrangement i Royal Liver Building. Der snakket han om hva som skjedde da Klopp kom med sjokknyheten.

– Det startet som en vanlig dag. Så kalte manageren inn til et møte kl. 10.30, som var noe han aldri tidligere hadde gjort, så alle tenkte «hva er det som skjer?». Han kom inn i garderoben og fortalte oss at det var nyheter som sprakk mens han snakket. Så vi spillere fant ut av det samtidig som alle andre, men han fortalte oss det personlig, sier Alexander-Arnold.

James Pearce i The Athletic var tilstede og rapporterer fra intervjuet.

– Han sa at dette måtte bli hans siste sesong, og at han trengte en pause for å tilbringe tid med familien sin. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, og du tenker «er dette en spøk?». Det var ingen av oss som forventet det. Etter at han forlot rommet, satt alle der og tenkte «hva var det som nettopp skjedde?». Så må du bare akseptere det, gå ut og trene om en time, og gjøre jobben din.

Tale fra kapteinen

Etter beskjeden hadde kommet, tok van Dijk ordet i garderoben.

– Det var noe Virgil van Dijk sa til oss etter at Jürgen hadde sagt det til oss. Han sa: «Dette er enorme nyheter som kommer til å få fotballverden til å skjelve, men vi kan ikke la det distrahere oss, vi må bruke det som motivasjon. Manageren har ledet oss til så mye suksess, og har latt oss oppfylle drømmene våre. Vi skylder ham at vi gir alt det vi kan for å gi han den beste mulige avskjeden».

– Virgil sa at dersom folk tenkte at dette ville få oss til å ta øynene av ballen, så måtte vi vise dem det motsatte. Det var store nyheter, men som profesjonelle må du akseptere det raskt og gå videre.

Snart tilbake på banen

Så langt har ikke Alexander-Arnold trent etter tilbakeslaget på kneskaden som har holdt ham ute i store deler av 2024, men nå nærmer det seg.

– Det har vært vanskelig. Du plukker opp småskader og problemer som holder deg ute i noen uker, og det er greit, men når det er måneder og du mister finaler og kamper mot lag som Manchester City, så gjør det vondt. Hele verden ser, og det er på det nivået der du ønsker å prestere, sier han.

– Det var har vært utrolig å se de unge spillerne komme inn på laget og spille slik som de har gjort. Dagen vi hadde på Wembley var utrolig. Når du ikke spiller selv og har muligheten til å gjøre det du alltid har gjort, så er det tøft. Fotballen er livet ditt. Dersom alt går som det skal, bør jeg være tilbake i løpet de neste ukene.

Det er håp om at scouseren kan være aktuell for kamptroppen mot Manchester United på søndag.

For første gang denne sesongen regnes Liverpool som favoritter til ligatittelen

For første gang denne sesongen regnes Liverpool som favoritter til ligatittelen

Det har kommet en oppdatering fra Optas «supercomputer».

Innsikt Tir. 02.04. 18:01
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05