Derfor er helgens kamptidspunkter så uvanlige

Manchester United - Liverpool starter 16.30 og er søndagens første kamp fra Premier League.

Helgens Premier League-runde, eller mer spesifikt kampene som spilles på søndag, har veldig ulike kamptidspunkter i forhold til hva vi har vært vant med tidligere.

Forrige helg var en «normal» runde i den fortstand, med flere kamper kl. 15.00 (blant annet Liverpool - Brighton), før rundens storkamp med Manchester City og Arsenal avsluttes dagen 17.30.

Slik er det ikke denne helgen, for Manchester United - Liverpool, som åpenbart er den største kampen denne runden, er den første søndagskampen. Den har også fått tidspunktet 16.30.

Dale Johnson i ESPN forklarer hvorfor kamptidspunktene er blitt endret.

«De lokale myndighetene, hovedsakelig politiet, har begynt å se på problemene med kamper som starter klokken 16.30 (17.30 norsk tid). FA-cupoppgjøret mellom de samme lagene startet på samme tid for noen uker siden, men blir forskjellene så store med bare én time», spør han seg.

Det pleier ofte å oppstå problemer med kamper som starter sent, blant annet på grunn av antallet timer på pub før avspark. Derfor blir ofte Merseyside-derbyet mot Everton flyttet til tidligere kamptidspunkter, ofte kl. 13.30 slik som da de blå besøkte Anfield i høst.

Svak planlegging

I utgangspunktet var planen at Sheffield United - Chelsea skulle spilles kl 13.30, altså før storkampen fra Old Trafford, men svak planlegging har siden flyttet kampen fem timer frem.

Det har skjedd fordi «Sheffield Half Marathon» starter tidlig om morgenen den dagen, noe som ville gjort det svært vanskelig å få flyttet så mange mennesker til Bramall Lane i tide.

Ifølge Johnson var Premier Leagues grunnlag for flyttingen av kampen på grunn av at det ville være enklere å få bortesupporterne (Chelsea) hjem til London, noe som i utgangspunktet ikke gir mening.

«En stor tabbe av Premier League, for det er jo ikke enklere å komme seg hjem så sent», skriver han med et tydelig stikk til planleggingen.

Samtidig som dette rotet har pågått, har det også vært problemer med Tottenham - Nottingham Forest, som i utgangspunktet skulle spilles kl. 21.00 norsk tid. Den er flyttet til 19.00, rundt samme tid som Sheffield United - Chelsea, på grunn av en planlagt streik på den nasjonale jerbanen og London Underground, skriver Johnson.

Helgens Premier League-runde

Lørdag

13.30, Crystal Palace - Manchester City (TV3+)

16.00, Aston Villa - Brentford (V Sport PL)

16.00, Fulham - Newcastle (V Sport PL 1)

16.00, Wolverhampton - West Ham (V Sport PL 2)

16.00, Everton - Burnley (V Sport PL 3)

16.00, Luton - Bournemouth (V Sport PL 4)

18.30, Brighton - Arsenal (V Sport PL)

Søndag

16.30, Manchester United - Liverpool (V Sport PL)

18.30, Sheffield United - Chelsea (V Sport PL 1)

19.00, Tottenham - Nottingham Forest (V Sport PL 2)

Amorim ville ikke gi de samme garantiene som Alonso ga

Amorim ville ikke gi de samme garantiene som Alonso ga

Ruben Amorim fikk nye spørsmål om fremtiden sin.

– Vi er klare for å være med i denne tittelkampen

Klopp snakket før United-kampen– Vi er klare for å være med i denne tittelkampen

Her er det manageren hadde på hjertet før søndagens bortekamp mot Manchester United.