– Nå er Liverpool favoritter

Pep Guardiola legger presset på Jürgen Klopps mannskap etter helgens resultater.

Gårsdagens resultater kunne kanskje ikke blitt bedre for oss Liverpool-supportere. Først gjorde Jürgen Klopp og de røde jobben med 2-1-seieren hjemme mot Brighton, før Arsenal og Manchester City spilte 0-0 i en relativt kjedelig affære på Etihad.

Status med ni kamper igjen å spille er at det nå er Liverpools tittel å tape, og at de to andre kandidatene nå er avhengig av at Salah og co taper poeng i sluttspurten.

Det var også Pep Guardiola veldig klar på da han møtte pressen etter ett poeng mot Arsenal.

– Ja (de er favoritter). Det er alltid laget som leder som er det. Arsenal er nummer to og vi er tre. Det er ikke våre hender nå. Alt vi kan gjøre er å tenke på Aston Villa-kampen (på onsdag), sa spanjolen ifølge Liverpool Echo.

FORVENTNINGER: Mohamed Salah sikret seier og tabelltopp for Liverpool denne helgen. Kan de røde holde på førsteplassen ut sesongen?

FORVENTNINGER: Mohamed Salah sikret seier og tabelltopp for Liverpool denne helgen. Kan de røde holde på førsteplassen ut sesongen?

Etter en sjansefattig og målløs affære mellom City og Arsenal, var det ingen tvil om at begge lagene fryktet å tape kampen. Det var til Liverpools fordel, som kanskje ikke kunne håpet på et bedre resultat.

– Vi foretrekker å vinne, selvfølgelig. Vi tar poenget etter en jevn kamp. Jeg kjente igjen laget mitt, så jeg er stolt. Intensjonen vår var der, fortsatte Guardiola.

En avgjørende uke

Liverpools ferd mot det 20. seriegullet fortsetter allerede på torsdag, men før den tid skal Arsenal og Manchester City få besøk av henholdvis Luton og Aston Villa. De lyseblås kamp er uten tvil et oppgjør som kan ende i poengtap, om Emerys menn spiller opp mot sitt beste.

Til helgen reiser Arsenal til Brighton, og City til Palace. To lag som utvilsomt kan lage problemer. Dette kan derfor være en avgjørende uke i tittelkampen. Liverpool møter forøvrig nedrykksdømte Sheffield United og et av-og-på Manchester United-lag.

Med full klaff kan, og kanskje bør de røde ta seks poeng i de to kampene, mens det samtidig er lov å håpe på at Arsenal og/eller Manchester City taper poeng mot vanskelig motstand.

Det er også greit å ha i bakhodet at Manchester City, Arsenal og Liverpool møter Tottenham og Aston Villa i de ni siste kampene. City og Arsenal skal også møte Roberto De Zerbis Brighton.

Tittelkampen, runde for runde

Runde 31 (2. til 4. april)

Liverpool - Sheffield United

Arsenal - Luton

Manchester City - Aston Villa

Runde 32 (6. til 7. april)

Manchester United - Liverpool

Brighton - Arsenal

Crystal Palace - Manchester City

Runde 33 (13. til 15. april)

Liverpool - Crystal Palace

Arsenal - Aston Villa

Manchester City - Luton

Runde 34 (20. til 21. april)

Fulham - Liverpool

Wolverhampton - Arsenal

Manchester City - Tottenham (utsatt)

Runde 29 (23. til 25. april)

Everton - Liverpool

Arsenal - Chelsea

Brighton - Manchester City

Runde 35 (27. til 28. april)

West Ham - Liverpool

Tottenham - Arsenal

Nottingham Forest - Manchester City

Runde 36 (4. mai*)

Liverpool - Tottenham

Arsenal - Bournemouth

Manchester City - Wolverhampton

Runde 37 (11. mai*)

Aston Villa - Liverpool

Manchester United - Arsenal

Fulham - Manchester City

Runde 38 (19. mai)

Liverpool - Wolverhampton

Arsenal - Everton

Manchester City - West Ham

*Ikke bekreftet kamptidspunkter

19 av 20 taklinger endte med Brighton-frispark

19 av 20 taklinger endte med Brighton-frispark

David Coote delte ut åtte gule kort på Anfield, og fem av dem ble gitt til Liverpool-spillere.

Nyheter Man. 01.04. 13:46
«Han får ikke overskriftene til Salah eller en reklameplakat med LeBron James, men Alexis Mac Allister er den drivende kraften i dette Liverpool-mannskapet»

Dette skriver avisene:«Han får ikke overskriftene til Salah eller en reklameplakat med LeBron James, men Alexis Mac Allister er den drivende kraften i dette Liverpool-mannskapet»

Argentineren får mye av oppmerksomheten etter 2-1-seieren på Anfield. Dette skriver avisene etter tre poeng og tabelltopp.

Innsikt Man. 01.04. 12:02