– Tilbake i full trening

Mange spillere nærmer seg skadefri, men Curtis Jones er den eneste som ser ut til å rekke Sheffield United-kampen.

Jürgen Klopp og Liverpool har slitt med skader gjennom hele 2024, men etter den nylig avsluttede landslagspausen, ser situasjonen langt lysere ut enn for bare et par uker siden.

I 2-1-seieren over Brighton søndag ettermiddag manglet riktignok mange, men i løpet av denne og neste uke kan flere være tilbake i full trening og klar til sesonginnspurten.

En av dem er Curtis Jones, som har vært ute med en ankelskade siden 17. februar.

– Han er tilbake i full trening. Han trente med oss i går, men han hadde ikke den riktige intensiteten, så han hadde heller en ekstra økt. hva betyr dette for (Sheffield-)kampen? Det må vi se på. Ingen andre vil komme tilbake da, men de kommer sakte, men sikkert, sa Klopp etter gårsdagens seier.

Skadeliste

- Alisson

- Andy Robertson

- Joel Matip

- Trent Alexander-Arnold

- Thiago Alcantara

- Stefan Bajcetic

- Ben Doak

- Diogo Jota

- Calum Scanlon

Den uttalelsen er litt overraskende med tanke på hva Liverpool-treneren sa til Sky Sports like før lagene entret Anfield-matten. Da gikk han langt i å bekrefte at Robertson også ville bli klar til torsdag.

– Andy (Robertson) ble friskmeldt i går (lørdag) og trente helt normalt, men vi tar ingen risiko når vi ikke trenger det. Det kommer en ny kamp på torsdag, så vi må sørge for at spillerne er i så god form som mulig gjennom denne perioden og håpe på at mange vil returnere snart, sa han da ifølge Liverpool Echo.

– Nærmer seg

En annen som er sårt savnet i Liverpool-mannskapet er visekaptein Trent Alexander-Arnold. Scouseren har knapt vært i spill for de røde i 2024, men da han ble intervjuet av Sky Sports i går, bekreftet han at det nærmet seg et comeback.

– Det går veldig bra nå, jeg er endelig i sluttfasen av dette. Jeg har egentlig bare ventet i spenning de siste par ukene.

LFC la ut denne videoen av 25-åringen like før helgen:

Alexander-Arnold ble skadet i 2-0-seieren over Arsenal like etter nyttår. Han var tilbake på gressmatten i fire kamper i slutten av januar og tidlig februar, før han igjen forsvant ut med en lignende skade.

Det er unormalt for høyrebacken, som aldri har vært langtidsskadet for Liverpool tidligere.

– Dette har vært den lengste skaden jeg har hatt så langt i karrieren, men det gir meg også sulten til å komme tilbake og prestere. Det gjør jeg forhåpentligvis om et par uker hvis alt fortsetter å gå bra.

Ukens kamper mot Sheffield United og Manchester United kommer nok for tidlig for ham, men en retur mot Crystal Palace (14. april) kan kanskje vurderes som en mulig dato å sikte seg inn mot. Da vil han også være klar til returkampen mot Atalanta i Europa League få dager senere.

Alisson, Stefan Bajcetic og Diogo Jota er også på vei tilbake fra skade, men en spesifikk returdato er enda ikke kjent.

Dette er de viktigste nyhetene å ta med seg inn i en ny uke

Dette er de viktigste nyhetene å ta med seg inn i en ny uke

Liverpool topper Premier League-tabellen med ni kamper igjen å spille. To av dem skal spilles de neste syv dagene.

Nyheter Man. 01.04. 08:59
– Har ikke snakket med noen andre lag

– Har ikke snakket med noen andre lag

Roberto De Zerbi ville ikke snakke om Liverpool-jobben etter den spennende kampen på Anfield.

Nyheter 31.mar 22:15