Kampdag:– Jeg synes han gjør en latterlig god jobb!

Jürgen Klopp og David Moyes har møtt hverandre titalls ganger de siste årene. Dagens kamp blir sannsynligvis den siste.

Hvem skulle trodd at både Jürgen Klopp og David Moyes ville gi seg i sine respektive klubber da sesongen startet? Vår sjef var i gang med et helt nytt prosjekt på Anfield, mens West Ham-manageren akkurat hadde vunnet Europa League Conference.

Klopps avgang fra Liverpool kom som et sjokk i januar, mens det utover våren har blitt mer og mer klart at Moyes ikke ønsker å signere en ny kontrakt på London Stadium. To Premier League-legender forlater dermed ligaen i slutten av mai.

Det ble også et samtaleemne på Klopps pressekonferanse før helgens kamp.

– Han er en av de beste kollegaene. Vi har ikke fått tid til å tilbringe så mye tid sammen, men opp gjennom årene har vi snakket mye før kamper. Jeg liker ham godt, respekterer ham mye, og jeg synes han gjør en helt latterlig god jobb, sa tyskeren.

ERFARING: David Moyes og Jürgen Klopp har vært å se i Premier League i en årrekke. Snart er det over.

ERFARING: David Moyes og Jürgen Klopp har vært å se i Premier League i en årrekke. Snart er det over.

Hyllesten fortsetter

Etter titalls kamper mot David Moyes sine mannskap, vet Klopp godt hva som venter hans røde lag i London i dag: Et talentfullt lag, med Jarrod Bowen i spissen.

– Jeg liker laget deres veldig godt. Offensivt, talentfullt og gode kjøp. Bowen er en av mine favorittspillere, men det har jeg sagt mange ganger før. Han har hatt en helt enorm utvikling siden Hull-tiden. Kudus er supertalentfull, Paqueta, Michail Antonio. Når Bowen må spille på topp finner de også andre løsninger. Ward-Prowse, en supersmart signering.

Så fortsatte Liverpool-sjefen å hylle sin managerkollega, blant annet for å få West Ham inn i kampen med de beste Premier League-lagene.

– Jeg hørte en pressekonferanse med David (Moyes) en gang, og da ble spurt om hva han ønsket å oppnå. Det er seks lag i ligaen (den etablerte sekseren) som alltid skal være foran West Ham. Alle er ikke det, men jeg vil si at de bør være det. Da er sjuendeplass stort sett det beste man kan oppnå. Det har de klart, og også bedre enn det et par sesonger, fortsatte Klopp.

Liverpool-sjefen fikk i utgangspunktet spørsmål om West Ham som lag, men det heller til en slags hyllest av David Moyes i stedet. Dette sa han om dagens kamp:

– Jeg sier ikke at de trenger å vise en reaksjon, men at de skal ønske å vise det. Det er ikke opp til meg å fortelle dem hva de må vise. Jeg kan ønske meg mye, men ikke at de skal vise noen reaksjon.

West Ham - Liverpool sparkes i gang kl. 13.30, og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.

Paul Joyce: Liverpool og Feyenoord har kommet til enighet

Paul Joyce: Liverpool og Feyenoord har kommet til enighet

Det tok tre dager å forhandle frem en avtale, men nå tyder mye på at det til slutt har gått i orden.

Filosofien er nærmest identisk til Jürgen Klopps gegenpress

Filosofien er nærmest identisk til Jürgen Klopps gegenpress

Det begynner å bli mer og mer klart hvorfor Michael Edwards ønsker Feyenoord-sjef Arne Slot på Anfield.

Innsikt 26.apr 17:11