Vi fulgte pressekonferansen:– Vi må finne tilbake til oss selv og spille positiv fotball igjen

Jürgen Klopp har kommet med siste nytt før lørdagens kamp mot West Ham.

Ny pressekonferanse

Vi får prøve å glemme det vonde tapet mot Everton og heller se fremover mot det som gjenstår av sesongen.

Kl. 12.30 skal Jürgen Klopp komme med siste nytt før lørdagens tidligkamp mot West Ham på London Stadium.

Vi kommer til å oppdatere denne saken med alt manageren sier på pressekonferansen. Du kan se hele pressekonferansen selv i videovinduet øverst dersom du foretrekker det.

Det skal bli interessant å se om manageren får spørsmål om Arne Slot, etter den store utviklingen i Liverpools jakt på hans etterfølger de siste dagene.

Vi venter fortsatt på Klopp

Manageren pleier ikke å være sen, men i dag er han... Vi venter fortsatt på at manageren skal dukke opp.

Nå er Klopp på plass

15 minutter for sen. Men nå har han kommet.

Oppdateringer følger...

Gakpo er tilbake

– Ifølge ham står alt bra til. Mor har det bra, gutten har det bra, faren har det bra, og var tilbake på trening i går.

Tittelkampen – og om å finne motivasjon

– Det er en del av jobben, og jeg kan ikke huske å ha vært så skuffet og frustrert etter en kamp som jeg var etter kampen mot Everton. 

– Jeg har dessverre tapt mange kamper i livet mitt, men dette var spesielt. Vi var der ikke. Du ser de to andre lagene spille, Arsenal og City, og de spiller veldig positiv fotball og får veldig gode resultater. Vi er der vi er på tabellen fordi vi kunne spille positiv fotball.

– I det avgjørende området spiller vi ikke positiv fotball, og jeg klandrer meg selv for det. Jeg vet ikke helt hvorfor det har skjedd, men jeg er ansvarlig for hvilket humør laget er i. Goodison Park er ikke det beste stedet for å spille positiv fotball. Du må være med, og vi tapte omtrent alle defensive dueller. Det var skikkelig, skikkelig dårlig. 

– Men generelt har vi hatt et par uker der vi ikke spiller positiv fotball. Vi har sjanser og alle disse tingene, men når alt kommer til alt føles det som at vi må ta igjen noe. Det er ikke slik det var. Nå har vi kortest mulig tid til neste kamp, og vi er nødt til å være positive. Det er noe som ikke stemmer i den frasen, men jeg skal gjøre alt jeg kan for at vi kan nyte litt av vår egen fotball igjen, for det var ikke mulig i det hele tatt i forrige kamp. 

– Jeg kan ikke sitte her og se at de kjenner at vi henger med, jeg tror både Arsenal og City føler at det er to lag det står mellom. De må kanskje si noe annet offentlig, men de forventer ikke å tape to kamper herfra og inn, og det gjør ikke jeg heller. Dersom de gjør det så vil vi være veldig dumme om vi ikke er i nærheten. Jeg tror ikke det vil skje, men dersom det skjer, så bør vi være der. Det betyr at vi må vinne fotballkampene våre.

– Det må starte med West Ham, mot en motstander som er i en lignende situasjon som oss, siden de tapte sin siste kamp skikkelig. De vil, og må vise en reaksjon. Vi vil, og må vise en reaksjon. Så la oss se hvem som kan få det til best.

Om laget mangler rutine

– Vi kan nevne mange ulike ting. Er det mulig at vi var litt utslitte? Ja, selvsagt. Det er tøft, lang sesong av ulike grunner.

– Alle har ikke spilt alle kampene, men de kommer tilbake fra skader. Trent Alexander-Arnold som et eksempel. Han var strålende mot Fulham, men ble det litt for mye mot Everton? Kanskje. Vi trenger ham åpenbart, så kan han være på sitt beste? Kanskje ikke.

– Andre spiller hele tiden, eller veldig ofte, eller har vært skadet, eller vært skadet for første gang i karrieren sin med skikkelige skader. Så det er et par som har vært ute av form. Tøffe kamper, definitivt. Men også mangelen på erfaring.

– Men er det noen som ville forventet at vi skulle bli mestere i starten av sesongen? Nei. Men det utviklet seg i den retning. Vi skal møte Aston Villa på bortebane, de har noen poeng mindre enn oss så vi må ta poengene, og vi skal møte Tottenham, så vi trenger poengene for å sikre Champions League-plassen. Det er åpenbart et mål, men det er ingen her som er glade.

– De vil kanskje være glade, Aston Villa er trolig fornøyde med situasjonen de er i, med god grunn. Bare for å forklare hvor annerledes det er – så kan vi ikke gå tilbake til det punktet der vi sier at noe er godt nok. Det er veldig bra, men fordi vi var så nærme så er vi veldig skuffet nå. Det er slik det er, og vi kan ikke endre på det.

– Om denne gruppen har mindre erfaring enn gruppen før? Ja, selvsagt. Så det er det gode med det. Det verste med tap er dersom du ikke lærer fra det. Så på kort sikt og på lang sikt, så må guttene lære av det, med ny manager neste år og alt. De vil komme i lignende situasjoner, og det er det de kan bruke i disse øyeblikkene. Erfaring kan du ikke kjøpe, du kan bare gå gjennom det. Vi har fått en tøff erfaring, og vi får håpe at vi kan bruke den på kort sikt for neste kampen. På lang sikt vil det definitivt hjelpe.

Om Arne Slot

– Jeg har ikke lest noe, men jeg har blitt fortalt at Arne har sagt noen ting av Tony (Barrett). Jeg vet ikke noe om det. Jeg er ikke involvert i prosessen, bare slik at det er klart.

– Dersom det er han, så liker jeg at han ønsker å ta på seg jobben. Om han er desperat for den, «la oss gå for det», spent. Jeg liker måten lagene hans spiller fotball på, definitivt,

– Alle tingene jeg hører om ham er at han er en flott fyr. Noen jeg kjenner kjenner ham, men jeg kjenner ham ikke ennå. Jeg har blitt fortalt at han er en veldig fin fyr, så det liker jeg. God trener, fin fyr, ser frem til å ta jobben dersom det er han som er løsningen. Jeg er mer enn glad for at det ikke er jeg som bestemmer, men alt det høres bra ut.

– Det er den beste jobben i verden, beste klubben i verden, og nå hjelper det også at det ikke ser ut som at vi skal avslutte med en stor opptur slik det ser ut, så det er rom for forbedring. Det er en flott jobb, et kjempelag med fantastiske folk. Det vil være en veldig interessant jobb.

Avslutningen på sesongen

– Kamp for kamp, hvorfor skal vi gjøre det annerledes?

– Vi spilte her om dagen, og spiller i morgen 12.30 så om et døgn, så det er alt. Det er den første kampen vi tenker på. Så har vi for første gang fri i midtuken på en evighet.

– Ikke misforstå meg, ingen har gitt opp her, men vi må være realistiske. Vi trenger at både Arsenal og Manchester City taper to kamper hver. Vi må vinne fire kamper. De har ikke tapt to kamper siden, når? Så hvorfor skal det starte nå... Men dersom det skjer, så må vi være der. Jeg er ikke en som roper at vi skal ta dem, og alle tenker at jeg er dum. Det er jeg kanskje, men ikke på den måten. Det er det.

– Jeg har ikke likt fotballen, og jeg håper at kan hjelpe guttene til å spille bedre og mer positiv fotball igjen.

Om å møte West Ham

– Jeg sier ikke at de trenger å vise en reaksjon, jeg sier at de vil ønske det. Det er ikke opp til meg å fortelle dem hva de må vise. Jeg kan ønske meg mye, men ikke at de skal vise noen reaksjon. 

Han snakker så om David Moyes.

– David er en av de beste kollegaene. Vi har ikke tid til å tilbringe sammen, men opp gjennom årene har vi snakket mye før kamper. Jeg liker ham godt, respekterer ham mye, og synes han gjør en utrolig jobb. Jeg liker laget de har, offensivt veldig talentfullt, gode kjøp, Bowen har jeg sagt flere ganger at er en av mine favorittspillere og måten han har utviklet seg siden han kom fra Hull.

– Kudus er supertalentfull, Paqueta, Michail Antonio... Når Bowen spiller på topp finner de en annen løsning. Ward-Prowse, supersmart signering for West Ham. De andre er etablerte. Jeg hørte en gang en pressekonferanse med David der han spurte hva de ønsket at han skulle oppnå. Så det er seks lag i ligaen som er nødt å være foran West Ham. Alle er ikke det, men jeg vil si at de må være der. Så sjuendeplass er omtrent det beste du kan oppnå. Det har de klart, og bedre enn det også i noen år.

– Jeg synes han gjør en latterlig god jobb. 

Om å vurdere sin egen sesong

– Jeg vil ikke vurdere det nå. Jeg aner ikke, og er ikke i humør til å gi opp, vifte med det hvite flagget eller disse tingene.

– Jeg tenker at vi må tenke på oss selv og sørge for at vi spiller bedre. Jeg sa etter kampen: Hvorfor skal et lag som spiller som oss bli mestere? Den fotballen vi spilte tidligere, der var det mye bra, overraskende bra, og til tider så vi uslåelige ut der vi kunne skape problemer for alle. Alle gikk i samme retning, og vi var veldig vonde å møte for alle. 

– Alt var en miks av mye forskjellig, så vi fortjener å ligge der vi ligger, men vi må bruke det. Jeg vil at vi skal bruke situasjonen, ikke kjenne på presset av uansett hvilken grunn. Alle prestasjonene har ikke vært så gode, men spillerne er utrolige fotballspillere, og jeg ser på det som min jobb at vi skaper en atmosfære der de kan være den beste versjonen av seg selv. Det er der jeg har feilet, jeg vet ikke hvordan eller når det skjedde - og har nå hatt 40 timer på å tenke på det - jeg vet ikke når det skjedde. Jeg så ingenting av det vi ønsker å være i Everton-kampen.

– Nå har vi noen nye timer, og må prøve å finne oss selv igjen.

Hvordan Darwin og Salah kan komme i gang igjen

– Det er alltid det vanskelige, med spisser som ikke scorer. Uansett hva jeg sier, er det vanskelig. En må gå gjennom disse periodene, og det er livet for en spiss.

– For en målvakt er livet at du skal gjøre 500 redninger, så en tabbe, så snakker alle om det. Dersom en spiss scorer hele tiden, men går en periode uten å score, så stilles spørsmålene om hvorfor. Det kan være det vanskeligste i verden og det kan være det enkleste i verden, avhengig av hvilke sjanser du har.

– Vi har åpenbart hatt gode sjanser mot Everton. Jeg så også at vi stresset i avslutningsøyeblikket. Vi må bare prøve igjen og prøve igjen, og avslutte i riktig situasjon. Dersom det hadde fantes én løsning for å ordne at Darwin kommer tilbake på sitt beste, så hadde den som kunne skrive den boken vært en veldig rik person.

– Du må gå gjennom det. Jeg prøver å hjelpe dem med å få fortgang på det. Det sier ingenting om kvaliteten til guttene, det er bare øyeblikket. Generelt er ikke timingen vår fantastisk, og vi har ikke vært så bra i deler av det de siste ukene. Jeg er veldig lei for det, men det er som det er. Nå må vi starte igjen. Vi har fire kamper igjen, 12 poeng som står på spill. 

Jota og Bradley

– Ingen av dem blir klare.

– Utviklingen er god, men ingen har sagt til meg at de skal tilbake på trening i løpet av de neste dagene. Jeg tror det vil ta tid.

West Ham - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.