Ornstein: Benficas tekniske direktør hentes av Edwards

Fenway Sports Group (FSG) fortsetter å hente inn nøkkelpersonell i det nye fotballprosjektet.

Ryktene rundt Benficas tekniske direktør, Pedro Marques, startet da The Athletic-journalist David Ornstein meldte om interesse den 16. mars.

«Dette er det siste steget på veien mot å bygge opp den nye strukturen under Michael Edwards. FSG ønsker Marques for å dra nytte av hans erfaring og ekspertise i et slikt prosjekt. Portugiseren vil bli ansatt i FSG, og ikke Liverpool», skrev han da.

Tirsdag formiddag meldes det fra samme mann om at signeringen er fullført, og at portugiseren vil ansettes i Fenway Sports Group og ikke i Liverpool Football Club.

«Liverpools eiere er i ferd med utnevnte Benficas tekniske direktør, Pedro Marques, for å bygge oppunder det nye fotballprosjektet. FSG er ute etter hans ekspertise i å tiltrekke seg globale talenter», skriver Ornstein.

Solid CV

Marques har tidligere vært prestasjonsanalytiker ved Manchester Citys førstelag. Da var også Liverpools tidligere sportsdirektør, Julian Ward, speider for de lyseblå. Senere byttet han stilling til leder for trening og analyse for City Football Group, en gruppe som blant annet har Manchester City, Girona og New York City i portefølje.

Det er en slik modell FSG og Michael Edwards ønsker å starte på, og Marques vil utvilsomt spille en viktig rolle i oppbyggingen av prosjektet.

Portugal-linket er også spesielt interessant på grunn av de stadige ryktene om at Sporting-trener Ruben Amorim er favoritt til å ta over sjefsstolen på Anfield etter Jürgen Klopp.

Marques er kanskje mest kjent i Liverpool-kretser i forbindelse med Darwin Nunez sin overgang fra Benfica til Liverpool i 2022. Da var det nettopp portugiseren som satt og diskuterte med Julian Ward, hans tidligere kollega i Manchester City.

– Det var en stor overraskelse for oss, for vi så den ikke komme

– Det var en stor overraskelse for oss, for vi så den ikke komme

Trent Alexander-Arnold og resten av troppen skal gjøre alt de kan for å gi Jürgen Klopp den beste avslutningen på Liverpool-karrieren.

Nyheter Tir. 02.04. 09:00
Bayern går for De Zerbi. Ingen samtaler med Liverpool

Bayern går for De Zerbi. Ingen samtaler med Liverpool

Bayern München har nå Roberto De Zerbi som sin fremste kandidat.

Nyheter Man. 01.04. 22:43