Vi fulgte pressekonferansen: – Vi har kjent hverandre lenge og har mye respekt for hverandre, så vi har løst det

Dette sa Jürgen Klopp før kampen mot Tottenham.

Følg pressekonferansen i livevinduet under eller videoen øverst i saken.

Velkommen til pressekonferanse

Det er duket for Jürgen Klopps tredje siste ordinære pressekonferanse som Liverpool-manager. Anledningen er søndagens møte med Tottenham på Anfield. 

Tottenham tapte 2-0 borte mot Chelsea torsdag kveld, og det betyr at Liverpools plass i Champions League neste sesong er hundre prosent trygg. Tottenham er nå på sin side desperate etter poeng for å ta igjen Aston Villa i topp fire-kampen. 

Vi håper på litt skadenytt fra Klopp i dag. Conor Bradley var tilbake i trening på torsdag, mens Virgil van Dijk av ukjente årsaker ikke var å se på bildene.

Forsinket

Klopp har hatt en tendens til å være litt sen med sine pressekonferanser. Det virker også å være tilfellet i dag.

På plass!

Jürgen Klopp er på plass. Sier han er fornøyd med at Champions League-plassen er sikret og forbedringen fra i fjor, da de røde ble nummer fem. 

– Det er en bragd å komme til Champions League. Alle synes kanskje ikke det, men jeg gjør det. Sånn kan perspektivet endre seg i løpet av en sesong. På et tidspunkt så det ut til at vi kunne kjempe om tittelen eller være med i kampen litt lenger. Det klarte vi ikke, men sannsynligvis tredjeplass i ligaen bak to lag som er veldig gode. Jeg vet at det er en matematisk mulighet, og det er ikke over, men det ser sånn ut. Vi har ikke press på oss lenger. Det hadde vært fint å kunne spille bra fotball igjen. Vi har hatt en intens periode med kamper som kommer tett, og det har vi ikke taklet så bra i det siste. 

– I starten av sesongen visste alle hvor viktig det var å komme tilbake i Champions League.

Situasjonen med Salah på sidelinjen - utløp for frustrasjon?

– Vi har kjent hverandre lenge og har mye respekt for hverandre, så vi har løst det. Det er ikke en historie. 

– Generelt skulle vi ønske at alle var i kjempeform, at vi vant kamper og scoret mange mål. Da ville nok ikke situasjonen oppstått. 

Skadesituasjonen

– Diogo er ikke i trening ennå. Conor er med. Virgil var ikke i trening, er trolig med på deler av dagens trening. Så vi får se. 

En full treningsuke

– Veldig viktig. Guttene fikk et par fridager, og så har vi hatt ordentlige treningsøkter for første gang på lenge. Trening er bra for trenere og fotballspillere. 

– Hvis Aston Villa nå ryker ut er det ingen engelske lag i noen finaler. Hvis du tror det er fordi alle underpresterte, er det nok ikke bare det. Det er for tett program for spillerne. Neste sesong er det flere kamper i Champions League. 

– Her om dagen snakket jeg med min favorittkanal som jeg aldri vil se på igjen, TNT. Argumentet er at de betaler for det. Men TNT og Sky gjør det godt takket være fotballen. TV må bli en del av fotballen igjen, ikke bare skvise ut alt. Folk kan overleve uten kampdager hele tiden. City og Arsenal ut i kvartfinalen, at vi er ute, er ikke en refleksjon av kvaliteten. 

– Det er veldig gode lag i andre land. Alle tror jeg snakker om det etter et tap. Men det er et generelt problem. At de våger å gi oss torsdag - søndag - onsdag og så lørdag tidligkamp, er kriminelt. Jeg ventet på at Amnesty International skulle gripe inn. 

– Jeg skulle ønske å være del av møtet der alle bryter ut i latter når de setter opp Liverpool 12.30. Liverpool FC har kortest tid mellom kampene i hele verden. Jeg kommer ikke til å tegne abonnement hos dere. 

Spurs - vanskelig å vite hva som kommer etter tre strake tap?

– Vi forventet et godt lag. De satte press på Chelsea. Hvis du ikke forsvarer deg ordentlig mot Tottenham vil de spille seg gjennom. De har alternativer i lagoppstillingen. Du kan alltid se hva de prøver på. Vi må være forberedt og forsvare oss kompakt. De har jobbet sammen i nesten et år. De har ikke fått sesongen de så for seg i høst, men nå ser ting vanskelig ut. 

– Jeg kan ikke glemme det som skjedde i bortekampen mot Tottenham. Jeg ble minnet på det da Simon Hooper var fjerdedommer mot Everton. Det var ikke Tottenham sin skyld at vi tapte på den måten, men det er en av mange grunner til at jeg ønsker å vinne denne kampen.

Hvordan jobber du med selvtilliten til spillerne?

– Det er vanskelig. Etter kampen legger følelsene seg litt etter hvert. Du bør komme ned på jorden hvis vi har vunnet, og ikke grave deg ned for lenge hvis vi har tapt. 

– Å finne selvtilliten og flyten er noe av det vanskeligste vi gjør. Det gjelder oss alle. Men fotballspillere har alltid et kamera i fjeset når de går gjennom det. 

– Du må forsøke å tilby råd så ting utvikler seg på naturlig vis. Fotball er bare gøy når man vinner. Vi må forsvare oss godt og bygge på det. 

Nest siste kamp på Anfield. Hvordan blir det?

– Det vet jeg ikke ennå. Så langt har jeg ikke tenkt på de. Det er mye som skjer rundt oss og jeg må skrive under på mye. Det er mange som vil ha drakter nå. Det er jobbdelen av avskjeden. Å være rundt laget er hoveddelen av det. Så møter jeg noen som sier farvel. I går var det med LFC Foundation. Det blir følelsesladet på den siste kampen. Men vi får se. 

– Jeg skal sitte i bussen på søndag på vei til kampen og være hundre prosent fokusert. Det kan bli vanskelig til siste kamp, men jeg reiser ikke til Villa Park og tenker at det er siste tur dit.

Vurdert en annen jobb innen fotballen?

– I går fikk jeg en pris av PFA for å ta kampen for spillere. 

– Jeg har aldri tenkt på det, men spillerne trenger folk som kjenner til hvordan det er. Men tenk om jeg skulle vært FIFA-president. Det er åpenbart godt betalt, derfor vil alle gjør det. Ikke den offisielle delen av det, selvfølgelig. 

– Man kan ikke endre på noe alene. Jeg har ikke planer om det. 

Hvor viktig blir Salah for den nye manageren?

– Det er ikke min sak. Mo er en utrolig spiller, men jeg skal ikke snakke om det. Det er ikke noe tegn til at han ikke kommer til å være her. Jeg prøver bare å legge grunnlaget for nestemann, så blir avgjørelsene tatt av noen andre. 

Det var alt

Klopp takker av etter en pressekonferanse med godt humør, og der han hadde litt av hvert på hjertet.