LFC bekrefter:Pep Lijnders fortsetter karrieren i Østerrike

Liverpools nederlandske assistenttrener har fått seg ny jobb.

Pep Lijnders har vært linket til både Ajax og Besiktas etter avgjørelsen om å forlate Liverpool Football Club sammen med Jürgen Klopp etter sesongslutt, men det er østerriske RB Salzburg som har trukket det lengste strået.

Det bekrefter LFC i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Jeg er veldig stolt over denne jobben. Det er en stor ære. Etter perioder i PSV, Porto og Liverpool, reiser jeg nå videre til en annen eksepsjonell klubb med en god struktur og et spesielt fokus på utviklingen av unge spillere. Jeg ønsker å utvikle en mentalitet med laget som legger stor vekt på angrepsfotball, med lidenskap og sult som et grunnlag for alt, sier Lijnders.

Nederlenderen tar med seg Vitor Matos på flyttelasset, og blir hans nye assistenttrener. Portugiseren har vært en del av de rødes trenerteam i fire og et halvt år.

– Sammen med Matos og hele støtteapparatet vil vi gjøre vårt beste for å hjelpe klubben med å fortsette å vokse i en stadig skiftende fotballverden. Min familie har besøkt byen tidligere og ble da overveldet av dens skjønnhet og vennlighet. Det var det siste og viktigste steget i valget.

Helgens kamp mot Wolverhampton vil dermed bli Lijnders og Matos sine siste kamper på Liverpool-benken.

Prøver seg igjen

41-åringen fra Broekuizen i Nederland ankom Liverpool for første gang tilbake i 2014. Før den tid hadde han jobbet opp en god CV i både Nederland i Portugal. Trenerkarrieren startet i ungdomsavdelingen i PSV Eindhoven, før han reiste videre til Porto etter fire år i hjemlandet. Der hadde han jobben som teknisk trener på U19- B- og A-nivå.

Han ble så hentet som en ungdomstrener på Liverpools U18-nivå før Brendan Rodgers siste hele sesong på Anfield. Da den sesongen endte i skuffelse, mistet nordiren flere av sine tidligere venner i støtteapparatet, og Lijnders var en av dem som ble tatt opp.

Det forholdet skulle bare vare i elleve kamper. Da tok nemlig Jürgen Klopp over jobben som Liverpools nye sjef, og Lijnders ble med videre. Tre år senere, i januar 2018, valgte han å ta over jobben som hovedtrener i NEC Nijmegen i Eerste Divisie (nivå 2 i Nederland). Det endte i skuffelse, og etter bare fem måneder i jobben, fikk han sparken og returnerte til Liverpool.

Klopps mangeårige assistent Zeljko Buvac hadde da forlatt Merseyside få måneder tidligere, og assistenttrener-rollen falt til Lijnders. Siden har 41-åringen vært en viktig brikke i et Liverpool-lag som har vunnet samtlige trofeer under Jürgen Klopp. Champions League-gullet i 2019 og Premier League-tittelen i 2020 stikker seg frem som de største bragdene.

GOD CV: Pep Lijnders har vært Jürgen Klopps høyrehånd de siste seks årene. Nå forlater også han klubben til sommeren.

GOD CV: Pep Lijnders har vært Jürgen Klopps høyrehånd de siste seks årene. Nå forlater også han klubben til sommeren.

Krisestemning

Lijnders er nå klar for å ta over en klubb som har vunnet den østerriske toppdivisjonen de siste ti årene, fra 2013/14 til 2022/23. Den rekken ser ut til å brytes denne sesongen, og på veien dit har det vært kaos og flere managerbytter.

Problemene startet i slutten av juli da managertalentet Matthias Jaissle plutselig var på vei til Al-Ahli og Saudi Arabia. Kontroversene og misnøyen var stor på dette tidspunktet, for dagen etter startet Salzburgs sesong i Østerrike.

Jaissle forsvant likevel, og inn kom Gerhard Struber, med fortid i Liefering, Wolfsberger, Barnsley og New York Red Bulls. Den jobben beholdt han i syv måneder før også han forsvant ut dørene etter et tap mot Liverpool-utlånte Viteszlav Jaros og Sturm Graz den 14. mars.

Siden har nevnte Cinel hatt kontroll på klubben, uten at det har gitt den ønskede effekten. Før den siste serierunden, som spilles nå til helgen, er Salzburg to poeng bak Sturm Graz på toppen av tabellen. Med seier til sistnevnte hjemme mot Klagenfurt vil Salzburgs elleve år lange rekke med serietitler møte sin ende.

I tillegg vant også Sturm Graz den østerriske cupen denne sesongen. Også da var det Sturm Graz som sende dem ut.

Spillere som Sadio Mané, Naby Keita, Takumi Minamino og Dominik Szoboszlai har alle vært innom RB Salzburg før perioder i Liverpool.

Trents mor var skeptisk da Jürgen Klopp ankom klubben

Trents mor var skeptisk da Jürgen Klopp ankom klubben

Scouserens familie har mye å takke Liverpool-sjefen for.

Ingen vil se ham gå, men timingen kunne kanskje ikke vært bedre

Ingen vil se ham gå, men timingen kunne kanskje ikke vært bedre

Jürgen Klopp er godt i gang med sin siste uke som Liverpool-manager.

Kommentar 15.mai 12:31