– Jeg ble selvsagt glad, men akkurat nå er det ingen god følelse

Liverpool slapp inn tre mål på Villa Park, men Jarell Quansah fortsetter å imponere i Liverpool-drakten.

I løpet av de siste ukene har 21 år gamle Jarell Quansah dunket ut Frankrike-midtstopper Ibrahima Konate på Liverpools førstelag. Det sier mye om hvor mange steg den ukjente unggutten fra fjorårets pre-season faktisk har tatt de siste ni månedene.

Debuten mot Newcastle kom den 27. august 2023, og i går, 261 dager senere, kom også det første Premier League-målet for den høyreiste midtstopperen.

Ja, det ble sluppet inn mål, og ja Quansah var alt annet enn god da Ollie Watkins rundet ham i forkant av Aston Villas 1-1-scoring, men for en forsvarsspiller i den alderen vil slike «tabber» forekomme i ny og ne. Alt handler om hvordan det reageres, og på Villa Park leverte han kanskje det beste svaret han kunne.

Etter et flott innlegg fra Harvey Elliott, stanget 21-åringen inn 3-1-scoringen bak en sjanseløs Emi Martinez, og det var utvilsomt en lettet unggutt som satte ballen så nærme krysset man kommer med en flott heading.

Sjelden har verken vi sett en lignende utvikling for en midtstopper i Liverpool-drakten, for nå begynner milepælene å bli mange denne sesongen.

Jarell Quansahs sesong

19.07.23 - Spiller sine første Liverpool-minutter i 4-2-seieren over Karlsruhe i pre-season

27.08.23 - Premier League-debut i 2-1-seieren over Newcastle

27.09.24 - Ligacup-debut og sin første målgivende pasning i 3-1-seieren over Leicester

05.10.24 - Europeisk debut i 2-0-seieren over Union SG

12.10.24 - Debut på Englands U21-landslag i 9-1-seieren over Serbia

09.12.24 - Spiller sin 10. kamp for sesongen

14.12.23 - Scoret sitt første mål i 1-2-tapet mot Union SG

07.01.24 - FA-cupdebut i 2-0-seieren over Arsenal

25.02.24 - Kommer innpå som innbytter i ligacupfinalen mot Chelsea

25.02.24 - Spiller sin 20. kamp for sesongen

27.04.24 - Spiller sin 30. kamp for sesongen

27.04.24 - Liverpools førstevalg ved siden av Virgil van Dijk i midtforsvaret

13.05.24 - Scoret sitt første Premier League-mål i 3-3-kampen mot Aston Villa

– Jeg har lært så mye

Selv om gårsdagens kamp markerte Quansahs første Premier League-mål i karrieren, var 21-åringen alt annet enn fornøyd da han møtte pressen etter kampslutt.

– Det er definitivt ikke en god følelse, jeg er bare skuffet egentlig. Jeg føler at vi hadde full kontroll i store deler av kampen, men når de først scorer det målet, får de smaken på noe mer. Det er enkelt sagt hva som skjedde i kveld.

Han var riktignok glad for sin egen scoring, selv om resultatet la en god demper på en ellers historisk kveld for midtstopperen.

– Jeg så bare Virg (van Dijk) blokkere en spiller, så alt handlet egentlig om å få et rent treff. Jeg så ikke ballen gå i mål selv, for jeg stod meg ryggen til. Jeg ble selvfølgelig svært glad da jeg så den lå i nettet, fortsatte Quansah.

Med over 30 kamper på samvittigheten i sin første skikkelige Liverpool-sesong, kan man nesten ikke gjøre noe annet enn å bøye seg i støvet for stortalentet fra akademiet.

– Alt jeg har lært er så verdifullt for karrieren min. Jeg kan ikke takke sjefen nok for å gi meg sjansen i disse kampene. Jeg har spilt mot noen av verdens beste spillere, samtidig som jeg har vært på lag med spillere av samme kaliber.

Ser ut til å rekke Klopps siste kamp

Ser ut til å rekke Klopps siste kamp

Jürgen Klopp fikk spørsmål om skottens fravær etter kampen på Villa Park mandag kveld.

– Jeg tenkte ikke et sekund på at dette var min siste bortekamp

– Jeg tenkte ikke et sekund på at dette var min siste bortekamp

Jürgen Klopp var rørt etter hyllesten han fikk av de reisende supporterne, men det var først etter kampslutt på Villa Park.