– Jeg har alltid likt å lede andre spillere og være en av de viktigste spillerne på laget

Jarell Quansah har få problemer med å ta plass på Liverpools førstelag.

Liverpools yngste midtstopper på førstelaget har i mange år drømt om å være en del av en tittelkamp og kjempe om trofeer, men 21-åringen visste nok ikke 100 prosent at det ville være med de røde under Jürgen Klopp.

Slik er situasjonen blitt, og siden debuten mot Newcastle i august i fjor, har rollen hans bare blitt viktigere og viktigere på Anfield. Da er det viktig å holde hodet kaldt når alt skal avgjøres de neste ukene.

– Jeg spiller nok min beste fotball når jeg er rolig (i hodet). Da kan jeg også hjelpe andre. Hvis noen av de yngre guttene ser at jeg er nervøs, vil de kanskje kopiere den samme energien. Det er uten tvil en sunn balanse. Jeg tror sjefen har sagt at jeg bør ha nerver også, ellers er du kanskje ikke klar for ting. Det er jeg enig i, sier Quansah i et intervju med liverpoolfc.com.

21-åringen, som spilte League One-fotball med Bristol Rovers for et år siden, har alltid vært en leder på Liverpools akademi-lag. Det hjelper nok godt på i perioden som venter ham.

Målet for sesongen

– Jeg har vært en av de mest innflytelsesrike spillerne på lagene jeg har spilt på siden jeg var 18 år, noe som er naturlig når du er kaptein. Det hjelper nok på nå. Jeg har alltid likt det presset, å lede andre spillere og være en av de viktigste spillerne på laget.

Før sesongen snakket Quansah og Conor Bradley, to av ungguttene som har slått gjennom denne sesongen, om hva de håpet på i 2023/24-sesongen. Det målet ble nådd for lenge siden.

– Jeg husker en samtale med Con (Bradley). Da sa han at 10 kamper ville vært helt fantastisk!

– Jeg er uansett forberedt på alle situasjoner til syvende og sist, men noen ganger er det sprøtt å tenke på hvor mange kamper det har blitt. De kommer på løpende bånd, så du får sjelden tenkt skikkelig over det, sier midtstopperen.

STORE OPPLEVELSER: Conor Bradley og Jarell Quansah hadde nok ikke trodd at de ville spille viktige roller i en ligacuptriumf denne sesongen..

STORE OPPLEVELSER: Conor Bradley og Jarell Quansah hadde nok ikke trodd at de ville spille viktige roller i en ligacuptriumf denne sesongen..

Anfield-auraen

Etter en sterk 2-1-seier mot Brighton så sent som på søndag, flyttes nå fokuset over på kveldens Sheffield United-kamp.

– Det handler alltid om resultatene og å prøve å lete etter seiere. Forhåpentligvis setter det oss i en god posisjon ved slutten av sesongen. De (Sheffield United) kjemper fortsatt om en plass i denne ligaen, så de har også sine grunner til hvorfor de må vinne denne kampen.

Kveldens kamp, i likhet med forrige helg, spilles på Anfield. Det er alltid en stor fordel for de røde, ifølge Quansah.

– Jeg ville hatet å være i motstanderens garderobe! Når vi finner momentumet og mater publikummet med energien vår, er det nesten umulig for det andre laget å komme inn i kampen når det først starter skikkelig, avslutter han.

Liverpool - Sheffield United sparkes i gang kl. 20.30, og sendes direkte på V Sport PL 1 og Viaplay.

– Vi vet at han er best som «åtter». Det var en spiller jeg desperat ønsket meg

– Vi vet at han er best som «åtter». Det var en spiller jeg desperat ønsket meg

Alexis Mac Allister har fått mye ros etter søndagens glimrende kamp mot gamleklubben.

Thiago Alcantara har reist hjem til Spania

Thiago Alcantara har reist hjem til Spania

Thiago er tilbake i hjemlandet, med tillatelse fra Liverpool FC.