Ancelotti forklarer hvorfor Klopp måtte gi seg

Er det en urimelige byrde å være trener på toppnivå?

Det begynner å bli ei stund siden Jürgen Klopp slapp bomba, om at han var i ferd med å gå tom for bensin på tanken.

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti kjenner seg godt igjen i bildet fra sin kollega.

– Jeg ser ingen spesielle nyheter, dette har alltid vært vår jobb men Klopp-saken er betydelig. Det kontinuerlige presset, ansvarsbyrden som blir for stor, besettelsen tar overhånd. Det skjedde også med Arrigo Sacchi, sier «Don Carlo» til italienske il Giornale.

65-åringen henviser til AC Milan-trener Sacchis avgang på 1990-tallet. Italieneren regnes som en av tidenes store trenere, og det er flere likheter mellom Sacchi-stilen og Klopps.

Sacchi ledet noen av historiens beste Milan-lag med navn som Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Roberto Baggio, Roberto Donadoni, Franco Baresi, Alessandro Costacurta, Mauro Tassotti, Paolo Maldini og Carlo Ancelotti.

Ancelotti, som er betydelig eldre enn Klopp, startet på trenerkarrieren i 1992. «Carletto» har vært i en rekke klubber som Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Bayern München, Napoli, Everton og Real Madrid. Han tenker det er naturlig at forhold og relasjoner kommer til en ende.

– Når relasjoner går i stykker, ikke menneskelige men profesjonelle, er det bedre å forlate dem uten kontroverser og krangler.

Klopp slet med Carlo

Jürgen Klopp kan se tilbake på en Premier League-karriere hvor det aldri ble to tap mot samme lag i en sesong. 

Siden han gjorde sitt inntog i England har han klart å slå alle lag han har møtt. Det ble klart da Luton Town ble slått 21. februar 2024 på Anfield, etter at det endte 1-1 borte på Kenilworth Road i november 2023.

En konkurrent tyskeren derimot slet med å få has på var Carlo Ancelotti. De to har møttes 13 så langt, med ulike lag, og statistikken viser 7-3-3 fordel italieneren.

Stor økning i interessen for Liverpool på sosiale medier

Stor økning i interessen for Liverpool på sosiale medier

Ingen Premier League-klubber kan måle seg med de røde i 2023/24-sesongen.

Banning og grining – den siste kvelden med Jürgen Klopp ble uforglemmelig

Banning og grining – den siste kvelden med Jürgen Klopp ble uforglemmelig

Klopp var i storform da han takket for seg i M&S Bank Arena tirsdag kveld.

Kommentar 29.mai 13:57