Hevder at Liverpool ønsker en avklaring på trioens kontraktssituasjon i neste uke

Den 30. juni er det ett år til Virgil van Dijk, Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold står uten kontrakt.

Det har blitt skrevet mye om kontraktssituasjonen til Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah og Virgil van Dijk de siste månedene, men nå, et drøyt år før samtlige kontrakter utløper, har informasjonen i den pågående saken vært skummelt vanskelig å få tak i.

Det virker som ingen, verken engelske eller utenlandske journalister, har en idé om hva som skjer rundt trioens fremtid på Anfield. Det endret seg kanskje denne helgen, for Fabrizio Romano, som pleier å ha svært godt kontroll på overganger og kontrakter, sagt sitt om saken.

Han forventer at samtaler med spillernes representanter vil starter fra neste uke av.

– Enn så lenge er det fortsatt stille, men nå til uken vil alle møtene med Arne Slot og direktørene starte. Da vil de også begynne med å tenke ut en strategi og forberede seg skikkelig til sommervinduet. Å avklare flere kontraktssituasjoner er også på plakaten, sier han i podkasten «The Debrief» ifølge Empire of the Kop.

Artikkelen fortsetter under.

Kontrakter som utløper i 2025

- Virgil van Dijk (32)

- Mohamed Salah (31)

- Trent Alexander-Arnold (25)

- Nathaniel Phillips (27)

- Billy Koumetio (21)

Få full oversikt over kontraktssituasjonen til samtlige i klubben her.

Spillerne han snakker om er sannsynligvis den nevnte trioen, som alle har utløpende kontrakter i 2025. Det betyr at sommerens overgangsvindu også vil være den siste sjansen til å få penger for dem, om det ikke skulle ende i en forlengelse.

– Akkurat nå venter alle disse spillerne på å starte samtaler med Liverpool. Jeg tror en avklaring på kontraktssituasjonen vil skje nå til uken, men for øyeblikket er det stille. Ingen av spillerne presser på for å forlate klubben, sier Romano videre.

Tatt kontakt allerede

I forrige uke skrev vi blant annet om at Liverpools nye sportsdirektør Richard Hughes allerede hadde tatt kontakt med flere av agentene til Liverpools spillere. Det har han valgt å gjøre for å opparbeide et godt arbeidsforhold dem i mellom, skrev Liverpool Echo.

Trent Alexander-Arnold, som er den viktigste kontrakten å få på plass, er bare 25 år og egenprodusert i stallen. Et eventuelt salg eller en gratisovergang neste sommer vil være svært tungt å svelge for både Liverpool og supporterne.

Det er knyttet større spørsmålstegn til Virgil van Dijk og Mohamed Salah, som begge nærmer seg slutten på karrierene sine. Tilbys de nye kontrakter, og eventuelt med hvilke lengde? Duoen tjener også mye penger, så det spørs om de røde ønsker å knytte seg til nye langtidskontrakter.

Å få på plass en ny kontrakt (eller i alle fall en avklaring) på trioens situasjon vil bli Hughes første og viktigste oppgave som sportsdirektør. Heldigvis har han også Michael Edwards (Sportslig leder i Liverpool) og David Woodfine (assisterende sportsdirektør), med Julian Ward og Pedro Marques som viktige støttespillere.

– Det er ganske unikt, og det synes jeg sier en del om Arne Slot

– Det er ganske unikt, og det synes jeg sier en del om Arne Slot

Det er flere tegn som tyder på at Arne Slot er en naturlig arvtaker etter Jürgen Klopp.

Innsikt Lør. 08.06. 17:05
Observert sammen på ferie i Spania

Observert sammen på ferie i Spania

Jürgen Klopp og Brendan Rodgers ble plutselig observert sammen av en nord-irsk journalist.

Nyheter Lør. 08.06. 15:35