Van Dijk kunne ikke berolige supporterne om fremtiden i klubben

Det er fortsatt ingenting nytt angående nederlenderens kontraktsituasjon.

Liverpools kaptein Virgil van Dijk var synlig rørt da manager Jürgen Klopp takket for seg søndag kveld. 

Nederlenderen ble hentet av tyskeren januar 2018, og har siden det vunnet alt som er mulig sammen med ham. 

Nå venter et nytt kapittel i Liverpools historie med landsmannen Arne Slot bak roret. Van Dijk har fortsatt kontrakt i ett år til, men er usikker på hva som skjer etter det. 

Kommer til å gråte

– Fremtiden min er ikke viktig for øyeblikket. Det eneste jeg kan si nå er at hvis jeg tar farvel, tror jeg ikke at jeg klarer å holde øynene mine tørre. Jeg var overrasket over at han (Klopp) klarte det, sa van Dijk i et intervju etter kampen, gjengitt av Liverpool Echo

Kapteinen hadde ikke klart å holde seg så avmålt som Joel Matip og Thiago Alcantara. 

– Disse supporterne er spesielle, og når jeg eventuelt sier ha det så kommer det til å bli spesielt. Selv med Joel Matip lurte jeg på hvordan han klarte å ikke gråte. Han ønsket bare å gå gjennom raskt og komme seg seg til oss, og det klarte han på en god måte.

ÆRESVAKT: Van Dijk klapper Matip gjennom æresvakten.

ÆRESVAKT: Van Dijk klapper Matip gjennom æresvakten.

Usikker fremtid

Van Dijk har kontrakt med klubben til sommeren 2025, men etter det er fremsiden usikker. Han kunne ikke berolige supporterne etter kampen. 

– For øyeblikket kan jeg ikke si noe nytt om fremtiden. Ingenting har endret seg og ingenting er på bordet heller. Ingen endringer i situasjonen min. 

Han er tydelig på at det kommer til å bli store endringer i sommer, og antyder at fremtiden avhenger av hvordan den endringen skjer.

– Det blir en stor endring. Det er ikke bare manageren, men en rekke avdelinger i klubben som har mange ansatte på vei ut. Vi er på et punkt hvor vi må stole på klubben og måten de håndterer dette på, og så får vi se i pre-season hvordan det ser ut. 

USIKKER FREMTID: Van DIjk har kun kontrakt i ett år til.

USIKKER FREMTID: Van DIjk har kun kontrakt i ett år til.

Trenger hvile

Nå venter Europamesterskapet for kapteinen og flere av Liverpools spillere. Van Dijk er tydelig på at det er viktig at spillerne får en god ferie etter det. 

– Det eneste jeg vet er at vi trenger en god pause etter mesterskapet, fordi hvis ikke kommer vi til å være i trøbbel inn i neste sesong. Forhåpentligvis er den nye manageren enig i det. 

– Det er så mye rom for forbedring og utvikling, som enkeltspillere, men også som en gruppe. Jeg ser frem til neste sesong allerede. Vi må bare sørge for å være stabile i prestasjonene våre, det må vi jobbe med. 

Skal gi alt for Slot

Nederlenderen har brukt sine kontakter i Nederland til å høre om sin nye sjef, og er nysgjerrig på landsmannen. 

– Jeg så et bilde av da jeg spilte mot ham, han kom på banen og vi vant og jeg holdt buret rent mot ham. Jeg har snakket med folk om ham. Jeg er veldig nysgjerrig og kommer til å ha mange spørsmål til ham. 

–Premier League og Liverpool er åpenbart en annen liga, men vi er her for ham. Det handler om å holde sammen og gi ham muligheten til å vise hva han er kapabel til.

Van Dijk er tydelig på at laget skal fortsette å kjempe om de gjeveste trofeene etter at Klopp har forlatt dem. 

– Det vet han nok allerede, men alle vet at forventningene våre alltid er store. Det handler om å håndtere det riktig, og få det maksimale ut av alle spillerne. Det starter med en god pause, og så er vi klare til å kjøre på igjen. 

Van Dijk kjempet med tårene under den siste Klopp-klemmen

Van Dijk kjempet med tårene under den siste Klopp-klemmen

Kapteinen var klar for kamp, men kunne ikke vært forberedt på øyeblikkene som oppsto etter sluttsignalet.

Nyheter 19.mai 21:22
Nå er en av tidenes beste forsvarsrekker i Liverpool brutt opp

Nå er en av tidenes beste forsvarsrekker i Liverpool brutt opp

Søndag ble Joel Matip og Thiago Alcantara hedret for sine bidrag på Anfield.

Nyheter 19.mai 23:29