Denne sesongoppkjøringen blir det ikke den beryktede «laktattesten» for spillerne

Med det nye trenerapparatet kommer det flere endringer i treningsmetoder.

I de foregående sesongoppkjøringene har det vært et kjent syn å se Liverpools spillere lide seg gjennom den beryktede «laktattesten» på den første dagen av pre-season. 

Målet med en slik test er å måle hvilken intensitet spillere kan holde før de når sin laktat-terskel. Det handler om hvor lang tid det tar før kroppene begynner å produsere melkesyre. Disse tallene kan man bruke til å forbedre spillernes utholdenhet.

James Milner var kjent for å være en spiller som dominerte testen, før Mo Salah tok over stafettpinnen da briten forlot de rødkledde i 2022. 

Nå er «laktattesten» endret, men Liverpool-spillerne slipper ikke unna løpstester under Arne Slot. 

Seks-minutts test

Jarell Quansah, Conor Bradley og Sepp van den Berg var blant spillerne som var tilbake til pre-season fredag og kunne sees slite seg gjennom en løpstest på AXA Training Centre. 

Ifølge StatSports, gjengitt av Liverpool Echo, har Liverpool endret løpetesten fra en laktattest til en seks minutter lang løpstest. 

I den nye øvelsen skal spillerne løpe alt de makter i seks minutter, og spillerne regnes med å tilbakelegge et sted mellom 1500 til 2000 meter. 

Fra 11:25 i videoen under kan man se spillerne gjennomføre løpstesten. 

Liverpools fitness-trener Dr Conall Murtaugh, Ruben Peeters og Arne Slot var med spillerne da de gjennomførte testen. 

På videoen fra sesongoppkjøringens første dag kan man høre Slot si til spillerne at de skal gå «all in», før han la til at van den Berg hadde sagt at han skulle vinne testen. Bradley tok til slutt en knepen seier mot Quansah og van den Berg. 

– Det er grusomt

Andy Robertson er nok glad for at laktat-testen er borte, selv om han nok ikke kommer til å elske den nye testen heller. 

– Det er grusomt å løpe rundt banen. Den første sesongen min her tok jeg laktat-testen og merket at jeg hadde problemer med magen. Jeg følte meg syk, og måtte nesten stoppe halvveis, sa Robertson om laktat-testen ifølge Liverpool Echo. 

– Treneren var ikke der så jeg trodde jeg kom til å slippe unna med det, men da han introduserte seg for meg noen dager senere kalte han meg «Mr. Sick Boy» eller noe slikt.

Det gjenstår å se hvem som blir den uoffisielle mesteren av årets løpstest. 

– Jeg håper ikke han prøver å bevise for mye mot sin gamle trener

– Jeg håper ikke han prøver å bevise for mye mot sin gamle trener

Det var rykter om at Liverpool og Arne Slot prøvde å hente en av hans gamle elever til Anfield, men nå er han klar for Brighton.

Nyheter Lør. 06.07. 12:54
Hva er egentlig en «director of football», «sporting director» og «technical director»?

Hva er egentlig en «director of football», «sporting director» og «technical director»?

Selv de engelske klubbene blander begrepene noe, her får du en innføring i de ulike rollene.

Nyheter Fre. 05.07. 22:24