– Hvis du jobber i Premier League, blir alle bedre for hver sesong

Arne Slot omtaler Premier League som verdens beste liga, og mener derfor Liverpool er nødt til å forbedre seg.

Mikel Arteta, trener for serietoer Arsenal, ble torsdag sitert på at han mente at Arne Slot var en eksepsjonell trener, og at konkurransen i Premier League ville bli enda tøffere.

På fredagens pressekonferanse kommenterte Arne Slot konkurransesituasjonen.

– Hvis du jobber i denne ligaen, blir alle bedre for hver sesong, så det er også viktig for oss å bli bedre. En av tingene er at konkurrentene våre også forbedrer seg, men det er normalt hvis du jobber i den største ligaen i verden, du kan forvente at andre lag blir bedre. Det er også målet vi har, og grunnen til at vi kommer hver dag, å gjøre laget og spillerne bedre.

To måter å se det på

Slot (45 år) og Arteta (42) skiller seg også ut i foryngelsen av trenerne i Premier League.

Selv om mye har skjedd siden Sam Allardyce, José Mourinho, Guus Hiddink, David Moyes, Roy Hodgson, Carlo Ancelotti, Louis van Gaal og Claudio Ranieri regjerte, er majoriteten av dem som står på sidelinja for de andre toppklubbene vesentlig eldre.

Jürgen Klopp (57) kjempet mot Eddie Howe (46), Unai Emery (52), Pep Guardiola (53), Erik ten Hag (54) og Ange Postecoglou (58), og det litt av noen fotspor Slot skal trå etter i gangene på Anfield. Det ser ikke nederlenderen negativt på.

– Jeg tror du kan se på det på begge måter. Ja, det er store sko å fylle. Du kan også se på det på den måten at du arver en tropp og et lag som har en vinnerkultur. Og en av grunnene til å komme hit, og det er alltid flere grunner til dette, men en av grunnene er at jeg føler vi har et veldig godt lag, en veldig god tropp. Jeg tror at som trener ønsker du å jobbe i en klubb hvor det er gode spillere med muligheten til å vinne noe, og fortiden har vist at det er en mulighet for Liverpool til å vinne noen trofeer.

– Du kan se på det som en måte å være etterfølgeren til noen som virkelig har hatt suksess. Men jeg ser på det på en måte som er ideell fordi det er en mulighet til å vinne noe. Jeg liker å jobbe med spillere, jeg liker å utvikle dem, men jeg liker også å vinne og det er en mulighet til å vinne i denne klubben.

Beste ligaen i verden

Noe Jürgen Klopp bygget over tid, var en tett kniving og rivalisering med Manchester City og Pep Guardiola. I Premier League vil Arne Slot få testet seg mot flere store navn, fra hele verden, i motsetning til Eredivisie hvor 17/18 trenere i 2023/24 var nederlandske.

– Det er noe å se frem til men jeg tror det er mange flere gode trenere i denne ligaen, noe som er normalt. Engelskmenn liker å tro at det er den beste ligaen i verden og det tror jeg også! Det er normalt at hvis du jobber i en slik liga så er det mange gode trenere du kommer til å møte, og Pep er en av dem, det er helt sikkert.

– Jeg tror det var sist gang jeg hadde intervjuer med Liverpool, jeg er så heldig at jeg bodde i et område hvor jeg kunne se Barcelona-laget, det er en ting vi har til felles. Men da Pep dro derfra, ble det en ny æra og det var rivaliseringen mellom Liverpool og City. Jeg har sett mye av den rivaliseringen og mange kamper fra begge lagene. Jeg ser frem til å jobbe her men ikke spesifikt (for) å spille mot Man City for det er mange gode lag vi kommer til å møte, og vi begynner med Ipswich, selvsagt, som for øyeblikket er det viktigste.

Liverpool serieåpner borte mot Ipswich Town lørdag 17. august. Om litt under én måned kommer første test i sesongoppkjøringa. Mikel Artetas Arsenal er motstander 1. august på Lincoln Financial Field i Philadelphia.

Pep Guardiola og Manchester City kommer til Anfield 30. november, og Liverpool skal til Etihad 22. februar. Merk at dette er foreløpige datoer og kan se endringer på grunn av TV-kamper. 

– Vi skal hente flere til støtteapparatet

Se pressekonferansen her:– Vi skal hente flere til støtteapparatet

Arne Slot snakket til pressen for første gang. Han snakket blant annet om det å følge opp etter Jürgen Klopp og hvordan han og Richard Hughes kommer til å jobbe på overgangsmarkedet.

Nyheter Fre. 05.07. 10:45
– Jeg synes Arne Slot er en eksepsjonell trener

– Jeg synes Arne Slot er en eksepsjonell trener

Mikel Arteta tror det blir enda tøffere konkurranse om Premier League-tittelen denne sesongen, og så mange poeng tror han må til.

Nyheter Tor. 04.07. 23:06