Det ble ingen EM-finale for Konate, som aldri kom på banen i Tyskland

Liverpools franske midtstopper er klar for noen uker på ferie etter 1-2-tapet mot Spania tirsdag kveld.

Spania - Frankrike 2-1 (2-1)

En av Liverpools seks semifinalister spilte om EM-finale tirsdag kveld, men det ville seg ikke for Ibrahima Konate og Frankrike i denne omgang. 25-åringen, som ikke hadde spilt ett eneste minutt i mesterskapet så langt, kom aldri på banen i München mot Spania.

Semifinalen startet på perfekt vis for Liverpool-stopperens lag da Randal Kolo Muani headet Les Bleus i ledelsen etter bare åtte minutter. Kylian Mbappe stod bak innlegget som fant Paris Saint-Germain-stjernen inne i boksen.

Etter det tok Spania mer og mer over banespillet, og kampens desiderte høydepunkt lå like rundt hjørnet da vi gikk inn i det 20. spilleminutt. 16 år gamle Lamine Yamal leverte nemlig et helt fantastisk langskudd i vinkelen. 2007-modellen, som fyller 17 år om et par dager, ble samtidig tidenes yngste målscorer i et EM.

Lamine Yamal ble på mange måter den store helten for Spania tirsdag kveld. Nå er 16-åringen klar for EM-finale.

Lamine Yamal ble på mange måter den store helten for Spania tirsdag kveld. Nå er 16-åringen klar for EM-finale.

Spanjolene, med en brennhet Dani Olmo, fortsatte å kjøre på mot Frankrikes mål, og bare fire minutter senere lå ballen igjen i nettmaskene etter en uheldig inngrepen av Jules Kounde.

Den første omgangen fortsatte å levere brukbar underholdning, men da dommeren blåste til pause, og lagene kom på banen igjen etter hvilen, fikk vi servert en skikkelig Pep Guardiola-oppvisning fra Spania.

Rodri og co trillet ball i 45 minutter, mens franskmennene ble løpende i mellom. Mer enn det er det kanskje ikke å si om en omgang som ikke vil gå inn i historiebøkene for stor underholdning. 2-1, Spania i finale og i morgen får vi vite hvem som tar følge med dem av Nederland og England.

Kjipt for Konate – bra for Liverpool

Ibrahima Konate ville nok gjerne sett sitt lag ta seg videre til EM-finalen tirsdag kveld, men Arne Slot og Liverpool er nok greit fornøyd med å få franskmannen tilbake litt tidligere enn om det hadde blitt finale.

I skrivende stund er det bare Nathan Phillips, Sepp van den Berg, Amara Nallo og Jarell Quansah som har startet på pre-season av midtstopperne.

Nå blir 25-åringen sannsynligvis borte på ferie i tre-fire uker, før han melder seg klar for en ny sesong på Anfield i starten av august. Det er kanskje i grenseland med tanke på å få ham klar til Premier League-åpningen mot Ipswich den 17. august.

Nytt Branthwaite-bud avslått – nå flytter erkerivalene fokuset mot Liverpool-linkede Leny Yoro

Nytt Branthwaite-bud avslått – nå flytter erkerivalene fokuset mot Liverpool-linkede Leny Yoro

18-åringen ønsker seg til Real Madrid, men Liverpool skal være klar om han skulle endre mening.

Nyheter Tir. 09.07. 21:36
Dette er de ferskeste ryktene på overgangsmarkedet

Dette er de ferskeste ryktene på overgangsmarkedet

Det har vært en stille sommer så langt, men potensielle navn fortsetter å strømme inn.

Nyheter Tir. 09.07. 20:08