Det ble ingen EM-finale for Konate, som aldri kom på banen i Tyskland

Liverpools franske midtstopper er klar for noen uker på ferie etter 1-2-tapet mot Spania tirsdag kveld.

Spania - Frankrike 2-1 (2-1)

En av Liverpools seks semifinalister spilte om EM-finale tirsdag kveld, men det ville seg ikke for Ibrahima Konate og Frankrike i denne omgang. 25-åringen, som ikke hadde spilt ett eneste minutt i mesterskapet så langt, kom aldri på banen i München mot Spania.

Semifinalen startet på perfekt vis for Liverpool-stopperens lag da Randal Kolo Muani headet Les Bleus i ledelsen etter bare åtte minutter. Kylian Mbappe stod bak innlegget som fant Paris Saint-Germain-stjernen inne i boksen.

Etter det tok Spania mer og mer over banespillet, og kampens desiderte høydepunkt lå like rundt hjørnet da vi gikk inn i det 20. spilleminutt. 16 år gamle Lamine Yamal leverte nemlig et helt fantastisk langskudd i vinkelen. 2007-modellen, som fyller 17 år om et par dager, ble samtidig tidenes yngste målscorer i et EM.

Lamine Yamal ble på mange måter den store helten for Spania tirsdag kveld. Nå er 16-åringen klar for EM-finale.

Lamine Yamal ble på mange måter den store helten for Spania tirsdag kveld. Nå er 16-åringen klar for EM-finale.

Spanjolene, med en brennhet Dani Olmo, fortsatte å kjøre på mot Frankrikes mål, og bare fire minutter senere lå ballen igjen i nettmaskene etter en uheldig inngrepen av Jules Kounde.

Den første omgangen fortsatte å levere brukbar underholdning, men da dommeren blåste til pause, og lagene kom på banen igjen etter hvilen, fikk vi servert en skikkelig Pep Guardiola-oppvisning fra Spania.

Rodri og co trillet ball i 45 minutter, mens franskmennene ble løpende i mellom. Mer enn det er det kanskje ikke å si om en omgang som ikke vil gå inn i historiebøkene for stor underholdning. 2-1, Spania i finale og i morgen får vi vite hvem som tar følge med dem av Nederland og England.

Kjipt for Konate – bra for Liverpool

Ibrahima Konate ville nok gjerne sett sitt lag ta seg videre til EM-finalen tirsdag kveld, men Arne Slot og Liverpool er nok greit fornøyd med å få franskmannen tilbake litt tidligere enn om det hadde blitt finale.

I skrivende stund er det bare Nathan Phillips, Sepp van den Berg, Amara Nallo og Jarell Quansah som har startet på pre-season av midtstopperne.

Nå blir 25-åringen sannsynligvis borte på ferie i tre-fire uker, før han melder seg klar for en ny sesong på Anfield i starten av august. Det er kanskje i grenseland med tanke på å få ham klar til Premier League-åpningen mot Ipswich den 17. august.

Nytt Branthwaite-bud avslått – nå flytter erkerivalene fokuset mot Liverpool-linkede Leny Yoro

Nytt Branthwaite-bud avslått – nå flytter erkerivalene fokuset mot Liverpool-linkede Leny Yoro

18-åringen ønsker seg til Real Madrid, men Liverpool skal være klar om han skulle endre mening.

Dette er de ferskeste ryktene på overgangsmarkedet

Dette er de ferskeste ryktene på overgangsmarkedet

Det har vært en stille sommer så langt, men potensielle navn fortsetter å strømme inn.