Slot om «Head Coach»-tittelen– Det er helt normalt for min del

Flere har stusset på at Arne Slot av klubben kalles hovedtrener, og ikke manager. Hovedpersonen selv tar merkelappen med knusende ro.

Da det ble bekreftet at Arne Slot kom til å ta over etter Jürgen Klopp i Liverpool, bet flere seg merke i at han fikk tittelen «head coach», og ikke «manager». 

Det tyder på et skifte fra slik situasjonen var de siste sesongene under Klopp, hvor det var tyskeren som hadde det meste av ansvaret på alle fronter. 

Nå er det tilbake til den mer samarbeidende strukturen fra da tyskeren kom til Liverpool i 2015, med Michael Edwards som den øverste lederen og Richard Hughes i sportsdirektør-rollen. 

Da Slot fikk spørsmål om rollen på sin første pressekonferanse i Liverpool, virket han ikke å bry seg nevneverdig om det. 

Mange meninger

– Det er helt normalt for min del. Det er slik jeg er vant med å jobbe i Nederland og alltid har jobbet. Jeg tror ikke det er noen klubb i verden hvor alt bestemmes av en person, sa nederlenderen på fredagens pressekonferanse. 

Han er tydelig på at det kommer til å samarbeides om avgjørelser, og at ingen spillere kommer til klubben uten hans velsignelse. 

– Det blir et samarbeid mellom mange personer, jeg tro ikke det er mange sportsdirektører som henter spillere som treneren ikke liker. Det er ikke bare oss to, det er mange personer som kommer til å komme med meninger. 

Da sportsdirektøren Hughes tok kontakt for å ansette Slot, var det ikke tittelen som avgjorde noe for nederlenderen. 

– For meg var det viktigste da Richard kom og fortalte meg hvorfor de ville ha meg. Og siden da har jeg sett hvor profesjonell klubben er og det gikk veldig fort etter det. Det viktigste var at de sa de likte spillestilen min, ikke bare at jeg hadde vunnet troféer.

LEDERNE: Slot og Hughes skal lede Liverpool i æraen etter Klopp.

LEDERNE: Slot og Hughes skal lede Liverpool i æraen etter Klopp.

Vil forbedre spillerne

Liverpools eiere har ofte blitt kritisert for å ikke være ambisiøse nok på overgangsmarkedet. Det virker heller ikke å bekymre Slot. 

– Jeg liker å bruke gode spillere, om de er unge eller gamle har ikke så mye å si. Det er alltid bra for en klubb at unge spillere kommer opp. Det er viktig at det ikke bare er spillere fra andre klubber, men også spillere fra akademiet. Til slutt er det viktigste kvaliteten, og de gjorde det veldig bra forrige sesong, så de vil få sjansen til å vise seg frem.

Selv om klubben ikke har noen spesielle mål på overgangsmarkedet, er øynene åpne om den riktige spilleren blir tilgjengelig. 

– Vi må forbedre oss, og vi må forbedre oss på treningsfeltet først og fremst, men med overgangsvinduet vil det alltid handle om å se etter muligheter.

PÅ FELTET: Det er her Slot trives best.

PÅ FELTET: Det er her Slot trives best.

– Det tar tid å forstå alt, og jeg vil bruke de neste ukene på å gjøre laget best mulig. Jeg har ikke et spesielt tall i tankene. Det er klart at vi har arvet et godt lag, og det er viktig å jobbe med dem på daglig basis for å få det beste ut av dem. Jeg forventer at han (Hughes) skal sørge for at vi beholder de fleste av spillerne våre, sa Slot.

For Liverpools nye manager er det viktigste å utvikle spillere. 

– Jeg liker å jobbe med spillere, jeg liker å utvikle dem, jeg liker å vinne også, og her er det en mulighet til å vinne noe.

Slot er i full gang med å bygge laget som skal ta over arven etter Klopps Liverpool. Pre-season er i gang, og søndag kunne man se de første bildene av Slot som drillet sine tropper på AXA Training Centre.  

Denne sesongoppkjøringen blir det ikke den beryktede «laktattesten» for spillerne

Denne sesongoppkjøringen blir det ikke den beryktede «laktattesten» for spillerne

Med det nye trenerapparatet kommer det flere endringer i treningsmetoder.

Nyheter Søn. 07.07. 12:25
Straffedrama i duellen mellom Nunez og Alisson

Straffedrama i duellen mellom Nunez og Alisson

Uruguay og Brasil gjorde opp om en plass i semifinalen av Copa America natt til søndag.

Nyheter Søn. 07.07. 08:49